Ekstra Bladet

Tidligere beboer: De går efter de svage med penge

-

Når en psykisk syg misbruger er i pengenød, bliver trusler og afpresning midlet for målet.

Sådan lyder det fra en tidligere bosteds-beboer, som selv har oplevet at bo op ad svaert narkotika-afhaengige psykisk syge på et københavns­k bosted.

– De svage beboere bliver saerligt afpresset. Hvis de har arvet penge, eller man ved, at de er kommet til penge på en eller anden måde, så er det dem, der skal betale, fortaeller den tidligere beboer, som af hensyn til sin fremtid ikke vil stå frem ved navn. Redaktione­n er bekendt med hendes identitet.

Truet med våben og taesk

– Fik en beboer førtidspen­sion efter de gamle regler, hvor man jo fik mere udbetalt, så kunne personen blive afpresset flere gange om ugen. De blev truet med våben og taesk. Og folk meldte det ikke, for man bor jo dør om dør, og det er svaert at få et tilhold mod sin nabo, fortaeller den 38-årige tidligere beboer, som mener, at personalet på bostederne heller ikke har en chance for at hjaelpe de svage beboere.

– Jeg synes et eller andet sted, at personalet er til grin. De kan intet stille op, og beboerne ved, at de ikke kan det. Misbrugern­e kan heller ikke smides ud, for hvor skal de smides hen? lyder kritikken.

Det vil ske igen

Den tidligere beboer er ikke tvivl: Der vil ske flere drab, også beboere imellem, hvis der ikke kommer mere fokus på misbrugspr­oblemerne.

– Når der er narko et sted, er der også mange penge imellem folk. Og hvis folk ikke betaler, så har det konsekvens­er.

Ifølge en tidligere beboer måtte de svageste betale prisen, når narkomisbr­ugerne gik på rov.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark