Ekstra Bladet

STADIG I KOMA Speedway-kører skudt ved en fejl

Nicki Sørenens kaereste er kusine til skudkvaest­ede Kenni Larsen

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Det var et uheld, som var årsag til, at den danske speedwaykø­rer Kenni Larsen torsdag blev ramt i hovedet af et skud fra et luftgevaer.

Det meddelte hans familie i en pressemedd­elelse via Kenni Larsens polske klub Falubaz lørdag.

Den 27-årige speedway-kører er indlagt i kunstig koma på Odense Universite­tshospital, hvor han både torsdag og fredag blev opereret i hjernen.

– Hvad der skete med Kenni, var et uheld. Kenni har gennemgået en neurologis­k operation for at fjerne kuglen fra et luftgevaer.

– Efterfølge­nde blev han lagt i koma, og han gennemgik sin anden operation fredag. De var nødt til at fjerne ekstra vaeske fra hjernen, som skabte et stort tryk, skrev familien i udtalelsen.

Laegerne vil forsøge at vaekke Kenni Larsen i løbet Laegerne vil forsøge at vaekke Kenni Larsen i løbet af to-tre dage, hvis hans tilstand er stabil, oplyser familien.

af to-tre dage, hvis hans tilstand er stabil, oplyser familien.

– Kennis familie er meget taknemmeli­g for den støtte, den har modtaget i en så vanskelig tid, lyder det i videre i udtalelsen.

Nicki dybt berørt

Ifølge politiet var der ingen vidner til episoden, og man afventer at tale med Kenni Larsen for at få afklaring omkring ulykken.

Blandt de berørte er den tredobbelt­e verdensmes­ter Nicki Pedersen og hans kaereste Nicki Pedersen og hans kaereste Helene Hüttmann er dybt berørt af ulykken.

Helene Hüttmann, der er kusine til Kenni Larsen.

Ekstra Bladet talte lørdag med en dybt berørt Nicki Pedersen.

– Vi går time for time og venter på at høre nyt. Selvfølgel­ig rammer det. En ting er en kollega. Noget andet er,

når det er kaerestens faetter. Det er helt surrealist­isk, sagde stjernen.

Det er taet på

– Jeg forsøger at bakke min kaereste og resten af familien op. Det er utrolig taet på. Jeg kender ham jo godt. Det

gør alle i miljøet. Det er en sport, hvor alle kender hinanden, og vi er alle i samme båd. Vi rejser meget sammen og kører hele tiden med og mod hinanden, fortalte Nicki Pedersen, der kun har godt at sige om Kenni Larsen.

– Han er en frisk gut med godt humør og krudt i røven, som man jo skal have i denne sport. Uanset hvad der er sket, så er det tragisk. Og jeg fik kuldegysni­nger gennem hele kroppen, da jeg hørte det, sagde Nicki Pedersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAREK PABIJAN FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: JAREK PABIJAN FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark