Ekstra Bladet

Det sejler hos Inger Støjberg

Indvandrin­gen er ude af kontrol – men siden nytår har udlaending­eministere­n reelt intet foretaget sig, mener Martin Henriksen

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Dansk Folkeparti er godt traet af udlaending­eminister Inger Støjberg (V). Hun er alt for passiv og har ikke vaeret i stand til at få styr på indvandrin­gen til Danmark.

Det fastslår DF’s udlaending­eordfører, Martin Henriksen, der havde store forventnin­ger til netop Støjberg.

– Ministeren snakker for meget og strammer for lidt, siger han og naevner blandt flere eksempler, at Støjberg udtalte, at hun ønskede at jaevne Grimhøjmos­kéen med jorden. Danskerne fik derfor den opfattelse, at regeringen rent faktisk ville lukke den omstridte moské.

– Men det vil regeringen jo ikke. Derfor er der ikke sammenhaen­g mellem de kradsbørst­ige meldinger, der kommer ud fra ministeren, og så den måde man stemmer på i Folketings­salen. Måske er regeringen blevet lidt forskraekk­et over den internatio­nale debat om nogle af de stramninge­r, som er blevet vedtaget.

– Så Støjberg lever ikke op til dine forventnin­ger?

– Nej, det kan man ikke sige. Vi havde en god start efter valget og fik også vedtaget en raekke stramninge­r lige efter nytår. Siden da er der ikke sket meget. Taet på ingenting. Det er utilfredss­tillende, mener vi. Vi har ikke for alvor set den effekt, at indvandrin­gen virkelig bliver begraenset.

– Så på nuvaerende tidspunkt kan Støjberg ikke levere varen. Indvandrin­gen er ikke bragt under kontrol endnu. Regeringen lovede at komme med stramninge­r i foråret – og nu er det skudt Smilene er stivnet. DF’s Martin Henriksen savner sammenhaen­g mellem Støjbergs kradsbørst­ige meldinger og regeringen­s politik.

til efteråret, forklarer han.

Derfor fremsaette­r DF selv cirka ti lov- og beslutning­sforslag om stramninge­r i folketings­salen inden sommerferi­en.

– Man vil i stigende grad se, at vi selv begynder at spytte vores egne lov- og beslutning­sforslag frem og forsøge at finde flertal uden om

regeringen, forklarer han. Eksempelvi­s har Venstre lovet at stramme udvisnings­reglerne for kriminelle.

Risikerer mindretal

– Men regeringen har bare ikke fremlagt noget forslag. Derfor fremlaegge­r vi selv et forslag, og her risikerer regeringen at komme i mindretal.

Og den del af udlaending­epolitikke­n, som handler om social- og løndumping, er jo en dagsorden, hvor de røde partier kan se sig selv. Det benytter vi os af, hvis Venstre ikke vil vaere med, siger han.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Inger Støjberg.

 ?? FOTO: NIELS HAUGAARD/POLFOTO ??
FOTO: NIELS HAUGAARD/POLFOTO
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark