Ekstra Bladet

Pilou som pirat

- KIM KASTRUP

Der er stadig vaek lige før starten på saeson 6 af ’Game of Thrones’ stort hemmelighe­dskraemmer­i omkring den danske skuespille­r Pilou Asbaeks medvirken, og fra HBO har man endnu ikke offentligg­jort et billede af hans rolle som piraten Euron Greyjoy, der i serien er onkel til Theon og Yara Greyjoy.

– Vi må ikke frigive billeder af Pilou Asbaek, før han har medvirket i serien, og det gør han først i 2. afsnit. Så det er først efter 2. maj, at vi kan vise billeder af Pilou i rollen som piraten Euron Greyjoy, fortaeller Signe Bjørg fra HBO Nordic.

Ekstra Bladet talte dog med Pilou Asbaek i september sidste år, hvor han forklarede, hvor stort det var for ham at medvirke i Game of Thrones.

– Det var helt vildt, da jeg fik den endelige besked om, at jeg havde fået en rolle i ’Game of Thrones’. Jeg blev bare så glad, sagde Pilou Asbaek, der dog ikke måtte fortaelle nogen detaljer omkring rollen i serien, der bliver sendt simultant i 175 lande og bliver set af mere end 25 millioner mennesker.

På grund af ’Borgen’

Pilou Asbaek mener i øvrigt, at hans store rolle i den danske tv-serie ’Borgen’ var medvirkend­e til, at han kom ind i varmen i ’Game of Thrones’. Og hans ord bliver bekraeftet af, at de tidligere ’Borgen’-skuespille­re Birgitte Hjort og Dar Salim, også har medvirket i tv-serien.

Dar Salim spillede karakteren Qootho i den første saeson. Han var en af Khal Drogos såkaldte blodridder­e. Han blev dog draebt af Jorah Mormont.

Birgitte Hjort trådte ind i saeson 5 i et enkelt afsnit i rollen som høvdinge-kvinden Karsi hos de såkaldte ’vildlinger’ bag muren i det kolde nord. Hun var en af de ledere, der måtte traekke sig tilbage til Hardhome, efter at ’vildlinger­ne’ havde tabt slaget ved Castle Black. Hun mistede både sin far, sin onkel og sine to brødre i det blodige slag mod ’The Night’s Watch’.

Den største af dem alle

Men størst af alle danske ’Game of Thrones’-skuespille­re er dog uden tvivl Nikolaj Coster-Waldau i en af de altafgøren­de hovedrolle­r som Jaime Lannister fra Kings Landing, der er en af ’Game of Thrones’-universets bedste maend med et svaerd, indtil han får hugget sin hånd af. Waldau har medvirket i samtlige saesoner og er selvfølgel­ig også et af hovednavne­ne i den nye saeson.

kka@eb.dk

Ekstra Bladet bliver nødt til at vise et billede af Pilou Asbaek som privatpers­on, da billedet af hans karakter, piraten Euron Greyjoy, endnu ikke er offentligg­jort på grund af stort hemmelighe­dskraemmer­i.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark