Ekstra Bladet

Lav en klar aftale med vaerkstede­t

Mange stridighed­er mellem vaerkstede­r og kunder opstår ved uklarhed om, hvad der skal laves ved bilen, så husk at få en klar aftale

- JENS OVERGAARD

Problemer med teknik fylder meget. Men også uenighed om, hvad der praecist er aftalt, når bilen skal repareres eller en nyindkøbt bil leveres, er et tilbageven­dende tema i maengden af klager, som Ankenaevn for biler får.

Det blev i fjor til 580 klager fra bilejere, som var kørt fast i dialogen med deres vaerksted eller forhandler.

Tre ud af fire sager handler om bilkøb, mens resten er reparation­er, hvor isaer tvister om tandremme, gearkasser og turboer fylder godt op. De uklare aftaler er dog noget, som man selv kan forebygge.

- Det er ofte forventnin­gerne til, hvad der er aftalt, som giver anledning til klagerne. Derfor gaelder det om at vaere klar i spyttet og få klarlagt, hvad der er aftalt. Så er der mindre anledning til konflikter, siger Nikolaj Andreasen, sekretaria­tschef i Ankenaevn for biler.

Få skriftlig aftale

Hos FDM har man i de senere år sammen med dele af bilbranche­n arbejdet målrettet for at få indført dokumenter, som kunde og vaerksted underskriv­er før en reparation går i gang, så der ikke er noget, som kan misforstås. Det vil tage brodden af en raekke problemer, mener Lennart Fogh, advokat hos FDM.

- Det tager kun fem minutter at underskriv­e dokumentet. På den måde undgå man misforståe­lserne, før de opstår, siger Lennart Fogh.

Samtidig skal vaerkstede­rne huske at tage kunden i ed, når der opstår behov for yderligere reparation­er undervejs.

I takt med, at bilerne bliver mere komplicere­de, ser FDM i stigende grad sager, hvor vaerkstede­rne går i gang med at reparere, før fejlsøgnin­gen er tilendebra­gt.

Det er ofte forventnin­gerne til, hvad der er aftalt, som giver anledning til klagerne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark