Ekstra Bladet

Bilklager afgøres hurtigere men stadig langsomt Ventetiden på at få afgjort en sag ved Ankenaevn for biler er gået ned, men er alligevel langt vaek fra målet

- JENS OVERGAARD

Ventetiden på at få afgjort en bilklage er faldet de sidste par år. Det tager stadigvaek naesten et halvt år at få afgjort en sag ved Ankenaevn for biler. Men behandling­stiden er dog faldet fra otte-ni måneder for et par år siden til 5,4 måneder i gennemsnit i fjor. Det er vaesentlig­t mere end de tre-fire måneder, som naevnet selv angav som mål, da det blev skabt. Det kan vaere svaert at få flere sager igennem hurtigere, mener sekretaria­tsleder Nikolaj Andreasen.

- Vi er nu nede på 5,4 måneder. Målet er at fastholde sagsbehand­lingstiden på under seks måneder. Der er trods alt graenser for, hvor langt man kan komme ned, da der også er retssikker­hedsmaessi­ge hensyn, siger Nikolaj Andreasen.

FDM, der med i naevnet, er enige.

- Vi har i Ankenaevn for biler haft stort fokus på at nedbringe sagsbehand­lingstiden og har tilført flere ressourcer. Så sagsbehand­lingstiden i dag er nedbragt, og den pukkel af sager, som tidligere tyngede, er nu helt afviklet, siger Thomas Møller Thomsen, adm. direktør i FDM.

- Den nuvaerende sagsbehand­lingstid på fem og en halv måned er et gennemsnit. Mange sager afgøres vaesentlig hurtigere, mens komplicere­de sager tager laengere tid, og traekker sagsbehand­lingstiden op. Det betyder ikke, at vi er i mål, og vi arbejder for at nedbringe tiden yderligere. Men vi må også vaere realistisk­e og sige, at korrespond­ancen parterne imellem samt det logistiske aspekt, hvis der skal findes en skønsmand, som skal passe begge parter, kan få tiden til at gå hurtigt. I forhold til sagsbehand­lingstiden i andre ankenaevn er fem en halv måned tilfredsst­illende, siger han.

Af de 580 klager, som naevnet modtag i fjor, blev der før naevnsbeha­ndlingen fundet en løsning mellem parterne i en tredjedel af tilfaelden­e.

- Selv om der er en konfliktop­trapning i en klage, så er det i mange tilfaelde noget, som bringer folk sammen, siger Nikolaj Andreasen, der peger på, at antallet af klager er forsvinden­de lille i forhold til, hvor mange reparation­er samt nye og brugte biler, der saelges herhjemme.

Målet er at fastholde sagsbehand­lingstiden på under seks måneder. Der er trods alt graenser for, hvor langt man kan komme ned

 ?? FOTO: COLOURBOX ??
FOTO: COLOURBOX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark