Ekstra Bladet

Resocialis­ering af Q

-

Forbrydere plejer at blive resocialis­eret dom og strafafson­ing.

efter Men i tilfaeldet Henrik Qvortrup, 52, sker det i omvendt raekkefølg­e. Den skaldede journalist med det store ego og den brogede karriere har det i forvejen med at gøre tingene bagvendt.

Det danske sprog rummer kun 16 ord, der begynder med Q – og de er alle fremmedord. Sådan nogle som quiz og quisling. Men så er der nr. 17: Qvortrup. Hverken quizmester eller landsforra­eder – men blot vor tids mest udømte redaktør.

Det var ham, der 20012008 var chefredakt­ør for Se og Hør, mens bladet bragte oplysninge­r om kendte personer, hentet via overvågnin­g af deres kreditkort­forbrug. Indiskreti­onerne blev pløkulovli­gt opsnappet af en medarbejde­r i kortfirmae­t Nets og viderebrag­t til ugebladets sladdertan­ter.

Sindigt politi

Der er rejst sigtelse mod 12 mennesker for snageriet. En af dem har fortalt, at Qvortrup som chefredakt­ør traf aftale med kortspione­n om leverancer og aflønning. Det bestrider Qvortrup vist nok selv. Retssagen må vise, hvad der er op og ned. Som saedvanlig arbejder politi og anklagemyn­dighed så pinligt langsomt, at der gror mos på sagen, herunder vidnernes og de 12 sigtedes hukommelse, som i forvejen er svaekket. Domsforhan­dlingen begynder først 9. september.

Det er letsindigt at kalde Qvortrup uskyldig

Da kortspiona­gen kom frem, forlod Q 29. april 2014 sit job som politisk reporter på TV2 News, hvor han havde vaeret ansat i fem år. Sigtelsen var for belastende.

Qvortrup har en veludvikle­t evne til at skabe ballade, hvor han kommer frem. 2005-2007 var han således gaestekomm­entator i tv-programmet ’Jersild & Spin’. Det måtte han forlade, da Se og Hør bragte hans påstand om, at Naser Khader, MF, havde fået udført sort arbejde. Khader kaldte redaktøren ’et svin’, mens kommentato­r Ralf Pittelkow takserede Henrik som ’den ukronede konge af bullshit i de danske medier’.

Radio kovender

Tilbage til den tidlige resocialis­ering: Radio24syv har netop hyret ham som vaert i et program om medier, som han fra 10. juli skal stå for sammen med redaktøren af det satiriske Rokokopost­en, Mikkel Andersen. Går dét nu an?

Tja, radiostati­onens direktør, Jørgen Ramskov, har praesteret en umådelig klodset kovending. Sidste år meddelte han nemlig den samlede redaktion, at Henrik Qvortrup under ingen omstaendig­heder måtte få adgang til radioens mikrofoner, mens straffesag­en verserer. Det ville vaere umoralsk, måtte de ansatte forstå.

Nu siger Ramskov, at han ’har skiftet mening’. Stationsfo­rstanderen forklarer pludselig, at ’en mand er uskyldig, indtil han er dømt’. Det er hér, jeg iagttager en ny form for tidlig resocialis­ering – allerede inden dom og evt. afsoning.

Nu er det letsindigt at kalde Q

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark