Ekstra Bladet

SAKHO IDOPINGFAE­LDEN

Brøndby var to minutter fra Europa Cup-finale – Völler-målet nager stadig dybt

- haren@eb.dk; bjorn@eb.dk

HANS-HENRIK HYBHOLT HARE MICHAEL BJØRN

En kedelig historie om dopingmisb­rug ramte traditions­rige Liverpool Football Club blot et par timer, før de hjemme på Anfield skulle møde Newcastle. Det var egentlig Rafael Benitez’ tilbageven­den på stadion – nu i spidsen for de nedrykning­struede ga ester, der skulle hav eva e ret historien. Det blev han ikke. Det tog fan-favoritten Mamadou Sakho sig af.

Det var den franske radiostati­on RMC Sport, der breakede, at den franske landsholds­spillerer blevet testet positivfor­et fedt for braende nde stof, der står på dopinglist­en.

Ifølge journalist­en Mohamed Bouhafsi fra RMC, der har tweetet om historien, var det en ubevidst brøler af 26-årige Sakho.

– Sakho tog stoffet ved et uheld – uden at vaere klar over indholdet, skriver Bouhafsi, der tilføjer, at Sakho og Liverpool er enige om, at spilleren ikke skal optraede for førstehold­et, så laenge sagen undersøges.

Det blev underbygge­t af den udtalelse, som Liverpool selv lagde op på deres hjemmeside før kampen:

Klubben bekraefter

– I går, fredag 22. april 2016, modtog vi en formel meddelelse fra UEFA, der fortalte, at de undersøger et muligt brud på antidoping-reglerne af Mamadou Sakho.

– Spilleren vil referere til UEFA i sagen.

– Spilleren er ikke underlagt nogen form for suspenderi­ng. Klubben har imidlertid – i konsultati­on med spilleren – besluttet, at mens denne sag kører, vil spilleren ikke vaere til rådighed for truppen i forbindels­e med kampe.

Udtalelsen slutter med, at der ikke vil komme yderligere kommentare­r til sagen, så laenge den efterforsk­es.

Dopingtest­en blev taget i forbindels­e med returkampe­n i Europa League mod Manchester United på Old Trafford 17. marts. Liverpool skal dog ikke frygte for klubbens deltagelse i Europa League-semifinale­n mod Villarreal, da UEFA’s antidoping-regulativ slår fast, at konsekvens­er for et hold kun sker, hvis flere spillere forbryder sig.

Om det var Sakhos fravaer på banen, eller hans tilstedeva­erelse i spillernes tanker, skal vaere usagt, men det var til gengaeld et faktum, at Benitez’ tropper tog et livsvigtig­t point i kampen mod nedrykning fra Premier League. Liverpool førte ellers komfortabe­lt 2-0 ved pausen, men ’de røde’ lukkede to mål ind i anden halvleg.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark