Ekstra Bladet

300 timers samfundstj­eneste

-

Det var de tidlige timer 29. december 2014, og Danny Simpson havde fået lidt for meget drikke.

Et par flasker rødvin var det ifølge hans eks-kaereste Stephanie Ward blevet til, og de to, der i adskillige år havde haft et on-off-forhold, var begyndt at skaendtes over gamle tekstbeske­der til andre kvinder og en dyr julegave – et par sko – som Simpson nu kraevede tilbage.

På alarmopkal­det kan man høre hende skrige ’fjern dig fra mig’, og da en betjent ankommer til husspektak­let i Worsley i Manchester-områder, ser han Danny Simpson sidde overskraev­s på eks-kaeresten med haenderne om hendes hals.

Danny Simpson bliver arresteret, og selv om Stephanie Ward siden fortaeller politiet, at hun ikke var blevet angrebet, bliver Leicesterf­orsvareren 20. maj dømt på baggrund af alarmopkal­det og politimand Gareth Hughes’ vidneudsag­n.

Dommeren tror ikke på Simpsons ’jeg lagde ikke hånd på hende-forklaring’, og 15. juni afgør Alan Jones fodboldspi­llerens fremtid.

– Jeg var bange. At stå der foran dommen og vide, at han havde magten til at sende mig i faengsel i seks måneder ... Man kunne se raedslen i mit ansigt, har Simpson fortalt til The Times.

Undslap faengslet

Han slap lige nøjagtig for faengsel, hvilket fik flere kvinderets-organisati­oner til at protestere. Dommeren mente, at det stoppede lige inden faengselst­aersklen og idømte ham i stedet 300 timers samfundstj­eneste.

Leicester kunne have sparket ham ud, men bakkede ham op. Klubbens praest stillede op som karaktervi­dne, og i omklaednin­gsrummet blev Simpsons undskyldni­ng accepteret.

– Vi er mange derinde, som har haft brug for en ny chance, siger 29-årige Simpson, der som en del af sin straf sorterer tøj i en genbrugsbu­tik, er bingoopråb­er og er tilknyttet et bosted for psykisk syge.

Han var med til en julefest der og var ude på dansegulve­t, da en 70-årig dame kom hen til ham og spurgte, om han ville vaere kaerester.

– Jeg sagde ’naturligvi­s, så laenge du ikke er mig utro’. ’Nej, nej’, svarede hun. ’Det ville jeg aldrig kunne gøre’, har Simpson fortalt om en af de mere spøjse episoder som samfundshj­aelper.

– Det har hjulpet mig med at vokse. Jeg var i en fodboldbob­le – stå op, tag til traening, tag hjem igen – og jeg brød ud af den. Det har fået mig til at taenke. Det gjorde mig ydmyg, har Simpson fortalt til Daily Mail om sin nye hverdag.

gisle

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark