Ekstra Bladet

KENDTE KLUBKONGER FORGYLDES

Casper Christense­n skovler millioner ind

- MICHAEL BO MORTENSEN JESPER RISE BØRJESEN mbom@eb.dk; rise@eb.dk

Mens de royale, rigmaenden­e og kendissern­e fester igennem med dyr champagne på Danmarks mest eksklusive natklubber, så kan ejerne bag formentlig ikke undgå at få de helt store smil frem, når pengene taelles op.

Det viser en gennemgang af de seneste regnskaber for nogle af landets mest kendte og eksklusive natklubber i København, som Ekstra Bladet har foretaget.

Eksempelvi­s kunne Sunday Club, hvor komikeren Casper Christense­n er medejer, praesenter­e et overskud på mere end fem millioner kroner sidste regnskabså­r.

Samtidig kom dj’en og radiovaert­en Le Gammeltoft ud af sit første år som medejer af natklubben Bar O med et overskud på én million kroner.

Helt så godt gjorde popsnedker­en Remee det ikke med den eksklusive natklub Zen. Et beskedent overskud på 90.000 kroner blev det til, og måske det var et resultat af det samarbejde, som ikke laengere fungerede mellem ham og de andre ejere.

Åbner ny natklub

I hvert fald skulle han i fredags have åbnet sin helt nye natklub Arch, hvor han denne gang står som den ultima- tive ejer. Alle aktier i selskabet er overtaget, fordi partnergru­ppen var ’uhomogen’, som han sagde til Se og Hør.

– Vi har følt, at Københavns natteliv manglede et originalt og aerkekøben­havnsk initiativ for at rykke helt frem på den internatio­nale scene. Et sted med større respekt for musikken, interiøret og hele klubopleve­lsen. Og det synes jeg, at vi er lykkedes med, sagde han i en pressemedd­elelse kort inden åbningen.

Men som bekendt endte åbningen som et flop.

Ifølge Christoffe­r Susé, der er relationsc­hef hos brancheorg­anisatione­n Horesta, bør en kendis i ejerkredse­n vaere en fordel for en natklub.

– For eksklusive natklubber, hvor det er svaert at komme ind, handler det om, at man får skabt en hype og et

image, der får folk til at søge derhen. Man skal vaere fuldstaend­ig tro mod sit koncept, så man udstråler eksklusivi­tet. Og hvis der så er en kendt partner inde over, kan det nok skabe endnu mere.

Ejer 30 barer

Men de eksklusive natklubber, som ingen kendisser har med i ejerkredse­n, kan sagtens lege med på mindst samme niveau. Eksempelvi­s den garvede barkonge Torben Bo Olsen, der blandt andet ejer den kendte Café Victor. Han tjente mere end fem millioner kroner alene på yuppiernes tidligere stamsted.

Danmarks natklubkon­ge må dog vaere Adam Falbert, der er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredakt­ør Bent Falbert. Igennem firmaet Rekom er han medejer af intet mindre end 30 barer rundt om i landet, hvilket har sikret ham en formue på omkring 40 millioner kroner i sit firma ANF Enterprise­s Aps.

Og selv om han også ejer eksklusive natklubber som f.eks. Hornsleth og Hive, så er det primaert de mere ’folkelige’ klubber som f.eks. Heidis Bierbar og Den Glade Gris, der praeger hans portefølje.

Ifølge Christoffe­r Susé er der både penge i det folkelige og det eksklusive:

– Dem, som har et koncept, der er tro mod sit publikum, det kan vaere det folkelige eller eksklusive, de skal nok få masser af gaester. Hvis konceptet er gennemført, så kan man tjene lige så fint. Men hvis man f.eks. laver et folkeligt koncept, hvor det er svaert for folk at komme ind, så harmonerer det jo ikke med hinanden. Det handler om at ramme kunderne ordentligt.

Ekstra Bladet har forsøgt at få interview med alle natklubeje­rne, men kun Casper Christense­n og Remee er vendt tilbage.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Sunday Club, hvor komikeren Casper Christense­n er medejer, kunne praesenter­e et overskud på mere end fem millioner kroner sidste regnskabså­r.
FOTO: HENNING HJORTH Sunday Club, hvor komikeren Casper Christense­n er medejer, kunne praesenter­e et overskud på mere end fem millioner kroner sidste regnskabså­r.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den anden side af baren
– Man skal helst holde sig til noget, man ved noget om, og jeg har jo brugt en stor del af mit liv på at vaere ude. Og så synes jeg egentlig, at det var meget sjovt at fortsaette det på den anden side af baren, siger Casper...
FOTO: KENNETH MEYER Den anden side af baren – Man skal helst holde sig til noget, man ved noget om, og jeg har jo brugt en stor del af mit liv på at vaere ude. Og så synes jeg egentlig, at det var meget sjovt at fortsaette det på den anden side af baren, siger Casper...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark