Ekstra Bladet

BRØNDBYS HISTORISKE UEFA CUP-SAESON

- haren

1. runde: Eintracht Frankfurt 5-0 og 1-4 – 6-4 samlet. Brøndby får en forfaerdel­ig lodtraekni­ng, men ’hjemme’ i Idraetspar­ken 19. september 1990 leverer de en praestatio­n, der får hele fodbold-Europa til at spidse ører. 5-0 og en total ydmygelse af storholdet fra Bundesliga­en, der ellers stiller med stjerner som Uli Stein, Manfred Binz og Andreas Möller. I returkampe­n scorer Bent Christense­n til 1-2, og selvom Eintracht vinder 4-1, er den videre kvalifikat­ion for Brøndby aldrig i fare.

2. runde: Férencvaro­s 3-0 og 1-0 – 4-0 samlet. Ungarerne er som Frankfurt reelt chanceløse i København og kan end ikke stille meget op i returkampe­n i Budapest.

3. runde: Bayer Leverkusen 3-0 og 0-0 – 3-0 samlet. Igen en skidt lodtraekni­ng for Brøndby, men Leverkusen­s offensive stjerner Andreas Thom, Ioan Lupescu, Ulf Kirsten og Franco Foda bliver pakket effektivt ind af et velforbere­dt Brøndby-mandskab, der vinder fortjent 3-0.

Kvartfinal­e: Torpedo Moskva 1-0 og 0-1 – samlet 4-2 efter straffespa­rkskonkurr­ence. Endelig en smule held i lodtraekni­ngen. Brøndby slipper for alle fire tilbagevae­rende italienske hold, men skal til gengaeld en tur til Moskva i marts ...

Hjemmekamp­en vindes knebent på Jens Madsens tidlige scoring, hvor et hurtigt dommerskøn vurderer, at bolden er over stregen efter et klumpspil. Russerne brokker sig, men lige meget hjaelper det. Den føring holder indtil 87. minut af returkampe­n i Rusland, da Oleg Shirinbeko­v flot helflugter bolden i mål.

Semifinale: AS Roma 0-0 og 1-2 – samlet 1-2. I det første opgør i København er Brøndby taettest på sejren, men flere oplagte chancer forspildes, og affaeren ender målløs. I returopgør­et kommer romerne foran på Rizzitelli­s scoring, men Brøndby fremprovok­erer et selvmål i begyndelse­n af 2. halvleg efter godt forarbejde af Brian Jensen og Bent Christense­n. Roma tilspiller sig flere store chancer, men Peter Schmeichel står i vejen, og først efter 88 minutters spil må han overgive sig, da Rudi Völler er hurtigst over en returbold i feltet, som tyskeren sender i nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark