Ekstra Bladet

STATEN SYLTER DIG

100.000 KLAGER ÅRLIGT OVER DET OFFENTLIGE

-

KIM HAR VENTET PÅ SVAR I 16 MÅNEDER

Det har trukket ud for Kim Hendry i sit forsøg på at få aendret en dispensati­on fra Hillerød Kommune til selv at kunne vaelge sin energifors­yning på sin bopael i Skaevinge. I 2014 fik Kim Hendry dispensati­onen fra kommunen, men med anmaerknin­ger, som han ikke kunne acceptere. Derfor klagede Kim Hendry i december 2014 til Energiklag­enaevnet over anmaerknin­gerne i dispensati­onen, der gør, at han ikke selv kan vaelge den varmekilde, han vil have i sit hus.

... og tiden går

Med sin klage til Energiklag­enaevnet startede en korrespond­ance mellem de forskellig­e parter.

– I september sidste år fik jeg at vide, at Energiklag­enaevnet forventede en afslutning af sagen inden 1. oktober 2015. Da vi så kom på den anden side af 1. oktober, fik jeg at vide, at der var arbejdspre­s, og der ville gå fire-seks uger mere. Men det lykkedes heller ikke at få svar indenfor den tid. Jeg fik at vide, at der manglede medarbejde­re, da arbejdspla­dserne skulle udflyttes til Jylland, fortaeller Kim Hendry, der stadig mangler at få et svar.

Tungt juridisk

– Jeg tror ikke på, at jeg får et svar i maj. Nu skal de have nye medarbejde­re ind, der skal laeres op i deres sagsakter og laese alt muligt igennem, før de kommer til min sag. Så det kan godt tage noget tid. Noget som det her, der er så tungt, og som juridisk tager noget tid, fortaeller Kim Hendry, der ikke giver meget for, at det tager så lang tid med et svar.

Frustreret

– Det er til grin, at det har taget så lang tid. For Energiklag­enaevnet har haft alle sagsaktern­e. Jeg ved godt, at der kommer meget ind, for Energiklag­enaevnet er alt inden for energi, siger den frustrered­e klager. For Kim Hendry må der gerne snart komme en afgørelse fra Energiklag­enaevnet.

Overvejer at saelge

– Jeg står med en overvejels­e om at saelge ejendommen, og hvis jeg saelger ejendommen, er det meget rart at vide, om der er en dispensati­onen, der kan bruges til noget. Dispensati­onen skal videre gives til en ny ejer, og den følger selvfølgel­ig ejendommen, siger Kim Hendry, der har taenkt sig at blive ved med at henvende sig til Energiklag­enaevnet, så laenge han stadig mangler at få en afgørelse på sin klage. Energiklag­enaevnet har haft alle Kim Hendrys sagsakter siden december 2014, men naevnet har endnu ikke fundet tid til at give ham svar på klagen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark