Ekstra Bladet

Sladder og uvenskab før drabsbesky­ldninger

I5

-

Der var en del ondsindet sladder mellem de omkring 60 kvindelige sygeplejer­sker på akutafdeli­ngen, hvor Christina Hansen er tiltalt for at have slået to patienter ihjel og have forsøgt det samme med en tredje.

Sladderen kan have spillet ind på anmeldelse­n, som nu har ført til, at hun sidder foran en dommer – tiltalt for drab og drabsforsø­g, mener sygeplejer­sken selv. Hun naegter sig skyldig i alle tiltalepun­kter.

– Nu har jeg siddet et år og taenkt og taenkt, og jeg kan ikke sige mig fri for, at selvfølgel­ig har jeg taenkt den tanke. Selvfølgel­ig har man taenkt, at noget af det kunne munde ud i sådanne situatione­r, sagde sygeplejer­sken, da hun blev afhørt ved sagens start i marts.

Upopulaer efter fest

Med ’noget af det’ henviser hun blandt andet til en situation, som gjorde hende upopulaer blandt mange kolleger, nemlig at hun efter en fest tog en venindes kaereste med hjem.

– Det fik jeg lov til at bøde for bagefter, sagde Christina Hansen ved det tidligere retsmøde. Dengang arbejdede hun på medicinsk afdeling M130, hvor et af drabene ifølge tiltalen er begået. Siden skiftede hun til akutafdeli­ngen, hvor de to andre drab samt drabsforsø­get ifølge politiet blev begået 28. februar sidste år.

Siden skiftede den kollega, hvis kaereste hun havde fjollet rundt med, også til akutafdeli­ngen.

Rygter om laege-forhold

Under gårsdagens retsmøde kom sladderen på afdelingen ligeledes op, da anklageren­s kronvidne afgav forklaring. Vidnet er en kvindelig kollega til Christina Hansen, som var på vagt samme nat, som flere af dødsfalden­e fandt sted.

Kollegaen, som er kaereste med en overlaege på samme afdeling, forklarede, at hun hørte rygter om, at Christina Hansen og overlaegen havde haft et forhold af seksuel karakter.

Hun hører rygter om, at hendes samlever, overlaegen, der anmeldte sagen, har haft et forhold af seksuel karakter til den tiltalte. Hun konfronter­er sin samlever, som også er den mand, der i sidste ende anmeldte Christina Hansen til politiet, men han naegter.

–Jeg tror på ham, så jeg vaelger at lade det ligge, forklarede kvinden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark