Ekstra Bladet

KLAGESAGER TRAEKKER UD I ÅREVIS Tiden er vigtig

-

Ventetiden inden svar på klager fra Arbejdsska­destyrelse­n og Styrelsen for Patientsik­kerhed er et mareridt for patienten, der har brug for et svar for at komme videre i livet. MODELFOTO: JESPER STORMLY HANSEN

Nogle af personerne bag patientkla­gerne kan komme til at vente så laenge på deres klagesvar, at de dør, inden svaret kommer.

Patientfor­eningen Danmark mener ikke, at det burde nå så vidt, at folk ikke når at få svar på deres klage.

– Det er slet ikke tilfredsst­illende.

Det er ligegyldig­t, hvis man ikke kan få svar på noget inden for to måneder. Det er fuldstaend­ig skørt, som det er sat sammen, siger naestforma­nd i Patientfor­eningen Danmark Aase Høg, der mener, at klagebehan­dlingstide­r på sundhedsom­rådet burde koges ned til to måneder.

– Vi er slet ikke indforståe­de med de lange ventetider. Der burde vaere et sted, hvor man henvender sig her og nu, hvis der er noget galt, så man får svar inden for to måneder, fortaeller Aase Høg.

Hurtigt svar er vigtigt

Professor på RUC Bent Greve, der blandt andet forsker i velfaerdss­taten, mener også, at det er vigtigt med et hurtigt svar på klagerne inden for sundhedsva­esenet.

– På sundhedsom­rådet er det vigtigt med nogle hurtige afgørelser. Det drejer sig om nogle personer, som i forvejen er syge og har nogle problemer, som de har brug for at få løst. Måske er der nogle fejlbehand­linger, der skal rettes op på, siger Bent Greve.

jm@eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark