Ekstra Bladet

Torben ventede et år: Det er umenneskel­igt

-

Efter et langt liv som murer sagde kroppen stop for mere arbejde med spand og mørtel for 46-årige Torben Olesen fra Stavtrup ved Aarhus. Seks diskusprol­apser af at løfte tungt materiel har sat sig sine spor hos mureren, der i september 2014 henvendte sig til Arbejdsska­destyrelse­n (ASK) for at få sine problemer anerkendt som en arbejdsska­de. Først i august 2015 kom styrelsen med sin afgørelse.

– Det er under alt kritik, at der skal gå så lang tid. Det er frygteligt. Jeg står med tre børn og et hus, og pludselig kan jeg ikke arbejde mere. Psykisk taerer det også, at man skal gå at vente så laenge. Det er simpelt hen umenneskel­igt, at det skal tage så lang tid, siger Torben Olesen, der ikke har arbejdet siden 2013 og i dag har fået tilkendt førtidspen­sion fra sin hjemkommun­e.

Endnu laengere ventetid

Det er ikke kun Torben Olesen, der oplever lange sagsbehand­lingstider hos ASK. Nogle må nemlig vente i uvished i helt op til 27 måneder.

– Vi er de første til at sige, at det slet ikke er tilfredsst­illende, at borgerne skal vente så laenge på en afgørelse. Vi er opmaerksom­me på, at borgerne har brug for en korrekt afgørelse hurtigst muligt, fortaeller chef for ledelsesse­kretariate­t hos Arbejdsska­destyrelse­n Karoline Klaksvig.

Det er under alt kritik, at der skal gå så lang tid. Det er frygteligt

Hun begrunder den høje sagsbehand­lingstid med, at der tidligere hos ASK har vaeret fejl i 25 procent af afgørelser­ne og problemer med begrundels­erne i 20 procent af afgørelser­ne. Det har betydet, at ASK har sat fokus på at komme med korrekte afgørelser.

I forsøget på at få truffet korrekte afgørelser har styrelsen oparbejdet sig en bunke af sager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark