Ekstra Bladet

Lidt ekstrem situation

-

I Energiklag­enaevnet er der et resultatkr­av om gennemsnit­lig sagsbehand­lingstid på syv måneder. For Kim Hendry har ventetiden dog varet i et over år. Vi har spurgt Rikke Slot Benyahia, konstituer­et sekretaria­tschef i Energiklag­enaevnet, om sagsbehand­lingstider­ne.

– Hvor laenge skal en sag have lov til at traekke ud?

– I princippet skal den ikke have lov til at traekke ud laengere end syv måneder. Det er vores gennemsnit­lige sagsbehand­lings-tid, og det er det, vi bestraeber os på. Nogle gange tager det bare laengere tid, for der kan vaere udefrakomm­ende ting, der gør, at vi ikke kan få afsluttet sagerne inden for syv måneder. Vi er også afhaengige af, at andre parter svarer i sagerne, eller hvis det ikke sker inden for tidsrammen, eller de oplyser om noget, som vanskeligg­ør det yderligere, hvor vi kan se, at vi skal have gravet noget mere op, for at vi kan traeffe en korrekt afgørelse. Det gør, at det tager laengere tid, for det er vigtigt for os, at vi traeffer rigtige afgørelser.

– Hvor meget kan man bruge jeres forventede svartider til?

– I forhold til efteråret så har naevnet vaeret i en lidt ekstrem situation. Naevnet har vaeret fuldstaend­ig underbeman­det i efteråret og helt frem til starten af i år, og det er først nu, at vi er fuldt bemandet igen. Naevnet skal flytte til Viborg, så folk har opsagt deres stillinger, så man har kørt med ganske få medarbejde­re, og det kan have vaeret en medvirkend­e årsag til, at det ikke er gået så hurtigt i den pågaeldend­e sag. Hvis du vil klage over et naevn eller en styrelse, så kan du på borger.dk se, hvordan du kommer videre med din klage. Hvert naevn og styrelse er specialise­ret inden for netop sit område, så du skal vide, hvor du skal klage.

Hvis klagetiden traekker ud, og tålmodighe­den slipper op, er der mulighed for at gå videre med en klage over ventetiden til det departemen­t, som området hører under.

I sidste ende kan ventetidsk­lagen sendes videre til Ombudsmand­en, der dog gør opmaerksom på, at klagevejen­e er forskellig­e.

– Hvis man er utilfreds med sagsbehand­lingstiden, må man benytte de klagemulig­heder, der gaelder på det enkelte område.

Når andre klagemulig­heder har vaeret udnyttet, kan man gå til Ombudsmand­en.

Klagevejen­e er forskellig­e inden for forskellig­e områder, forklarer ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

På indexa.dk under fanen offentlig kan du se samtlige naevn og styrelser i Danmark.

Find den styrelse eller det naevn, du har klaget til.

På hjemmeside­n for naevnet kan du under årsrapport­er se resultatkr­avet for sagsbehand­lingstiden.

Hvis den rimelige sagsbehand­lingstid er er overskrede­t, kan du gå videre med klagen til Ombudsmand­en.

Hvis du vil klage til ombudsmand­en, kan det gøres via ombudsmand­en.dk under feltet klag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark