Ekstra Bladet

Så hårdt rammes taxametere­t af Uber

-

De almindelig­e taxaselska­ber bliver saerlig ramt af Ubers indtraeden, når natten falder på, og weekendfol­ket skal fragtes rundt.

Det viser salgstal fra Taxinord, der kører med 600 vogne i Region Hovedstade­n, og som har sammenlign­et omsaetning­en i år og sidste år for 20 weekend-naetter i januar, februar og marts for at se effekten af Uber.

Omsaetning­en er faldet med 14 procent, hvilket svarer til knap 14.000 ture mindre i tidsrummet fra midnat til klokken fem om morgenen.

I alt kører Taxinord derfor nu 71.480 ture i de 20 weekend-naetter, og ifølge direktør Carsten Aastrup skyldes faldet udelukkend­e Uber. Derfor frygter han en langvarig retssag.

– Vi har mistet rigtig meget omsaetning, og hvis nu byrettens dom bliver anket, og vi skal vente et år mere på en endelig afgørelse, så kan vi ikke holde til det.

– Det kommer til at betyde, at taxaerne stille og roligt forsvinder for nattebille­det, fordi det ikke kan betale sig, siger han til Ekstra Bladet.

Taxidirekt­øren ser gerne, at Uber får lov til at køre i Danmark. Så skal det bare vaere på lige og lovlige vilkår, hvilket det langtfra er i dag ifølge Carsten Aastrup, fordi Uber ikke i øjeblikket skal leve op til samme lovkrav.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor det skal tage så lang tid at finde ud af, om Uber er lovligt eller ulovligt. Jeg er ret sikker på, at en første-års jurastuder­ende kan finde ud af, at det er ulovligt på et par timer, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark