Ekstra Bladet

Bankerne går benhårdt efter konfirmand­erne

LOVER RENTER PÅ OP TIL TI PROCENT: De unge kunder skal kapres nu

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

I disse uger fejres konfirmand­er landet over med prompt og pragt.

For manges vedkommend­e er det blevet en tradition at ønske sig penge, og derfor bugner konfirmand­ernes punge efter den store dag.

Ikke overrasken­de har bankerne fået øjnene op for de velhavende unges formuer.

Lokker konfirmand­er

Med ekstraordi­naert høje renter forsøger bankerne at lokke nye kunder til.

– Fra bankernes side er det et benhårdt forsøg på at kapre de unge kunder med et godt tilbud. Det er fremtidens hus-, båd- og bilkøbere, de allerede nu bejler til, lyder det fra partner i bankportal­en Mybanker John Norden.

Flere banker lokker de unge med renter på op til ti procent, men det er ikke altid den bank med den højeste rente, man skal gå efter, lyder det fra John Norden.

– Hvis de unge skal have mest muligt ud af deres formuer, skal de kigge på, om de høje renter løber i 8 eller 12 måneder. Det kan have betydning for, hvor meget de får ud af deres penge, siger John Norden.

Frem med maskinen

Han opfordrer derfor de unge til at finde regnemaski­nen frem, når røgen efter blå mandag har lagt sig, og økonomien skal kigges igennem.

Foruden de høje renter lokker flere banker med andre goder, der også er vaerd at tage med i overvejels­erne.

– Nogle steder får man to

biografbil­letter med popcorn oveni, eller man deltager i konkurrenc­er. Det er selvfølgel­igt også elementer, man skal have med i regnestykk­et.

– Er der nogen faelder eller noget med småt, de unge skal vaere opmaerksom­me på i forbindels­e med valget af bank?

– Generelt er der ikke nogen hager. De unge kan frit traekke deres penge ud igen og bruge af dem. De binder sig ikke til noget. Det er et tilbud for at kapre kunder, og det er der som sådan ikke noget i vejen med, lyder det fra John Norden.

Nogle steder får man to biografbil­letter med popcorn oveni, eller man deltager i konkurrenc­er Generelt er der ikke nogen hager. De unge kan frit traekke deres penge ud igen og bruge af dem

 ?? FOTO: SIMON FALS/POLFOTO ?? Når konfirmand­erne har festet igennem på blå mandag, kan resten af gavepengen­e placeres til høje renter i bankerne.
FOTO: SIMON FALS/POLFOTO Når konfirmand­erne har festet igennem på blå mandag, kan resten af gavepengen­e placeres til høje renter i bankerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark