Ekstra Bladet

Helstøbt metalplade

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Rising Oceans Into Their Graves (Indiscipli­narian) Udkommer fredag

BBBB

Dansk metal er vist for de fleste ensbetyden­de med Volbeat eller en vis fagforenin­g og a-kasse. Men betaler man kontingent i fanklubben for det københavns­ke band Rising, så er man også sikret smaek for skillinger­ne.

Urostifter­ne er tilbage med ny besaetning og ny sound på album nummer tre, ’Oceans Into Their Graves’, der fnysende fremturer med en herlig blanding af grum doom og mere konvention­el heavy metal.

Indbygget komik

Stilskifte­t forstaerke­r Rising, som fremstår mere imødekomme­nde, underholde­nde og melodiske end tidligere, uden de mister biddet i deres ufravigeli­gt bidske og sejt buldrende gerning.

Kvintetten­s nye frontmand, Morten Grønnegaar­d, er en gevinst for gruppen, og sangerens gustne stemmeføri­ng understreg­er på munter vis, at kumpanerne har en fin forståelse for genrens indbyggede komik.

Rising tager dog heldigvis sangskrivn­ingens kunst gravalvorl­igt på ’Oceans Into Their Graves’, og gennem en helstøbt metalplade er niveauet ganske habilt med ’All Dirt’, ’Coward Heart’ og ’Death of a Giant’ som taenderska­erende højdepunkt­er.

Faktisk så vellykket, at man ikke skulle tro, de var danskere.

Faktisk så vellykket, at man ikke skulle tro, de var danskere

Rising vokser med opgaven på melodisk album og spiller på sommerens Roskilde Festival.

 ?? FOTO: LASSE HØGH ??
FOTO: LASSE HØGH
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark