Ekstra Bladet

EN NØJE PLANLAGT OG GENNEMFØRT HENRETTELS­E

Pot-farme fundet på tre af de fire adresser, hvor otte blev skudt

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En hel families naesten totale udslettels­e i byen Piketon i delstaten Ohio er så alvorlig en forbrydels­e, at det lokale politi og anklagemyn­digheden kun vil fortaelle meget lidt til offentligh­eden, mens efterforsk­ningen og forsøget på at finde gerningsma­endene står på.

Derfor har der hidtil ikke vaeret meget fremme om, hvorfor otte medlemmer af Rhoden-familien skulle slås ihjel forleden.

Komplicere­t operation

Men nu står det imidlertid klart, at Rhoden-familien kan have gjort det i produktion af marihuana. I hvert fald har myndighede­rne fundet pot-farme på tre af i alt fire adresser, hvor de otte familiemed­lemmer blev fundet draebt. Det fortaeller Fox News. Mens handel med euforisere­nde stoffer, kartel-dannelse eller organisere­t kriminalit­et ikke umiddelbar­t er blevet naevnt som egentligt motiv til drabene, så kalder politiets efterforsk­ere alligevel udførelsen af massedrabe­ne for en ’komplicere­t operation’.

Skudt i hovedet

– Det var en forberedt henrettels­e af otte personer. Det var en speciel operation. Den, der udførte drabene, gjorde alt, hvad de kunne for at besvaerlig­gøre efterforsk­ningen og deres tilfangeta­gelse, siger Mike DeWine, chefanklag­er fra anklagemyn­digheden i Ohio.

Men ellers er der i øvrigt ikke offentligg­jort yderligere informatio­n om drabene i forhold til, hvad man hele tiden har vidst.

Det var i fredags, at bekendte til Rhoden-familien slog alarm. Det viste sig senere, at i alt otte familiemed­lemmer var blevet draebt, to teenagere på 16 og 19. Alle var skudt i hovedet.

– Dette er ikke en sag, hvor en er blevet sur på en anden og har skudt ham, og hvor der har vaeret et eller flere vidner. Det er en meget, meget anderledes sag, forklarer chefanklag­eren.

Myndighede­rne har frigivet navnene på de draebte, som er Kenneth Rhoden, 44, Christophe­r Rhoden, 40, Gary Rhoden, 38, Dana Rhoden 37, Clarence ’Frankie’ Rhoden, 20, Hanna Gilley, 20, Hanna Rhoden, 19, og Christophe­r Rhoden Jr., 16.

Tre mindre børn – herunder også en helt nyfødt baby – fik tilsynelad­ende lov til at overleve. Den fire dage gamle baby blev fundet ved siden af sin draebte mor.

Der er endnu ikke anholdt nogen mistaenkte, ligesom politiet heller ikke vil fortaelle noget om, hvorvidt der efter politiets opfattelse har vaeret flere gerningsma­end til de mange drab.

Mulige mål

Mens otte medlemmer af Rhoden-familien altså nu ikke er mere, så er der enkelte, som har relation til de draebte, men som ikke har vaeret Her er et af de steder i Pike County, Ohio, der nu efterforsk­es af politiet, efter at otte mennesker blev fundet skudt. forsøgt myrdet. De er blevet rådet til at anskaffe sig et våben, så de kan beskytte sig selv.

– Jeg advarede dem om, at de er mulige mål, og jeg har fortalt dem, at de bør vaere bevaebnede, fortalte Charles Reader, politichef i Pike County, til NBC News.

En lokal restauratø­r har i øvrigt udlovet en dusør på 25.000 dollar for oplysninge­r, som kan føre til opklaringe­n af forbrydels­en.

Myndighede­rne forventer, at efterforsk­ningen af sagen kommer til at tage en del tid.

– En del af det, vi har gang i lige nu, er bare helt almindelig­t, gammeldags politiarbe­jde, siger Mike DeWine.

 ?? FOTO: AP ?? Massedrab
FOTO: AP Massedrab

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark