Ekstra Bladet

Koks med Nationalpa­rtiets vaelger-erklaering­er

- JANUS ENGEL/POLFOTO

I går begyndte fint for Nationalpa­rtiet, som meddelte, at man nu havde nok vaelgererk­laeringer til at kunne stille op til naeste folketings­valg.

Glaeden var dog helt vaek i aftes, hvor Nationalpa­rtiet anklagede Social- og Indenrigsm­inisteriet for direkte sabotage.

Ministerie­t har ifølge Nationalpa­rtiets formand, Kashif Ahmad, naegtet at tage imod de omkring 20.000 vaelgererk­laeringer, som er nødvendige for at kunne stille op.

Det er ikke korrekt, oplyser ministerie­t til Ritzau. Men Kashif Ahmad står fast.

– Vi har fået klare udmeldinge­r om, at vi er overgået fra det gamle papirsyste­m til det nye digitale system. Nu påstår ministerie­t det modsatte. Nu er det åbenbart det gamle papirsyste­m, der gaelder frem til sommer, siger han.

– Det stiller os i en meget maerkelig situation. Vi har digitalise­ret vaelgererk­laeringern­e og derefter makuleret papirvaelg­er-erklaering­erne, så vi ikke sad inde med personføls­omme oplysninge­r.

– Nu siger ministerie­t, at kommer vi ikke med papirvaelg­er-erklaering­erne, vil de ikke tage imod dem, siger Kashif Ahmad.

Ministerie­t oplyser, at man meget klart har beskrevet proceduren til Nationalpa­rtiet, og at ministerie­t på intet tidspunkt har givet udtryk for, at papirvaelg­er-erklaering­erne skulle makuleres eller ikke bruges.

Valgkonsul­ent i Social- og Indenrigsm­inisteriet Christine Boeskov kalder Nationalpa­rtiets beskyldnin­ger for grove.

– Vi er chokerede over de fremsatte beskyldnin­ger om sabotage. Det er ikke korrekte og grove beskyldnin­ger mod embedsvaer­ket, siger hun.

Ifølge Christine Boeskov har Nationalpa­rtiet flere gange fået tilsendt brev om proceduren.

Ritzau – Det stiller os i en meget maerkelig situation, siger Kashif Ahmad, Nationalpa­rtiets formand.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark