Ekstra Bladet

Halshugget af gidseltage­re på lovløs ø

-

En udenlandsk mands afhuggede hoved blev mandag kastet ved et rådhus på en fjerntligg­ende ø i den sydlige del af Filippiner­ne, oplyser de lokale myndighede­r.

Det skete få timer efter, at en tidsfrist for betaling af løsepenge for tre gidsler udløb. De tre gidsler – en nordmand og to canadiere – har vaeret holdt som gidsler af militante islamister.

Politiet siger, at to personer på en motorcykel kastede det afhuggede hoved naer rådhuset i Jolo, som er en overvejend­e lovløs ø omkring 1000 kilometer syd for Manila. Øen er en bastion for den militante Abu Sayyaf-gruppe.

– Vi fandt et hoved i en plastikpos­e, siger provinsens politichef, Wilfredo Cayat, til AFP.

Canadas premiermin­ister, Justin Trudeau, bekraefter, at det er det canadiske gidsel, John Ridsdel, der er blevet henrettet af sine bortførere i Filippiner­ne. Det skriver Reuters.

Syv måneder

De canadiske turister John Ridsdel og Robert Hall samt den norske hotelmanag­er Kjartan Sekkingsta­d og filippiner­en Marites Flor blev bortført for syv måneder siden fra både i en havn naer byen Davao, som ligger over 500 kilometer fra Jolo.

Seks uger efter bortførels­erne lagde medlemmer af Abu Sayyaf en video med optagelser af gidslerne ud på de sociale medier med et krav om en løsesum på en milliard pesos (op mod 140 millioner kroner) for hver af dem. Maendene blev i optagelser­ne tvunget til at trygle om deres liv. Senere er nye videoer udsendt, og de bortførte har virket mere og mere afkraefted­e.

Enorme løsesummer

I den seneste video sagde Ridsdel, en pensionist sidst i 60'erne, at han ville blive draebt, medmindre der var betalt en løsesum 25. april.

Abu Sayyaf er en mindre gruppe af militante, som er kendt for at kidnappe udlaending­e og kraeve enorme løsesummer.

Gruppen blev med økonomisk hjaelp fra Osama bin Ladens al-Qaida etableret i begyndelse­n af 90'erne, og dens ledere har de senere år svoret troskab til Islamisk Stat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark