Ekstra Bladet

Kristians kraemmerda­ns

- Flemming Bengtsson Veksøvej 39 Brønshøj

I januar i år bad DF’s udenrigsor­dfører, Søren Esperen, om udenrigsmi­nister Kristian Jensens vurdering af, om denne på baggrund af terrorhyld­ende udtalelser fra en leder i den palaestine­nsisk-arabiske terrororga­nisation Fatah, den største palaestine­nsiskarabi­ske terrororga­nisation under paraplyen, Det Palaestine­nsiske Selvstyre (PLO), burde revurdere, om Fatah reelt er en partner for fred. KJ afviste i januar Søren Espersen bekymring.

Sidenhen er KJ blevet begavet med et omfattende bevismater­iale, der dokumenter­er Fatahs rolle i den hadske retorik, ikke kun mod Israel, men mod jøder. Trods dette afviser udenrigsmi­nisteren i starten af april fortsat, men ikke overrasken­de Søren Espersens bekymring. Udenrigsmi­nisteren, der på linje med sin forgaenger i embedet, Martin Lidegaard (R), har deponeret selvstaend­ig tankevirks­omhed i EU, støtter derfor naturligt, at varer fra Vestbredde­n maerkes som sådan – og ikke ’Made in Israel’.

Tak til KJ. Det gør det nemmere at købe varer fra bosaettels­erne. Men han skal ikke roses for praemisser­ne bag dette skridt, for det er ikke et krav, som KJ stiller til hverken Marokkos eksport af varer fra Vestsahara eller Kinas eksport af varer fra Tibet. Og set i lyset af KJ’s varme håndtryk med ledere fra den eneste stat i verden, Iran, der truer en anden stat, Israel, med udslettels­e, samt hans omklamring af despoter i Saudi-Arabien med kronprinse­n og kronprinse­ssen som villig eller ufrivillig spydspids, må man sige, at KJ har en kraemmers skidne moral.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark