Ekstra Bladet

Hareide på tynd is

-

TUESDAY 26. APRIL 2016

lige på den flade, for I DEN LIGGER DA har jo tidligere vist, hvordan man hjaelper lidt karriereku­ldsejlede spillere ovenpå igen. Taenk bare Johan Absalonsen og Tommy Bechmann – og mon ikke I kunne gøre det samme for Nicklas Bendtner?

Jeg er da i øvrigt sikker på, at Crazy Daisy i Haderslev også gerne spytter lidt i lønpakken, for de penge skal nok komme ind igen …

Eller? Nej, Nicklas Bendtner havner naeppe i Sønderjysk­E – og man kunne jo sagtens spidse pennen endnu en gang og bande og svovle over, at karrierekl­ovnen endnu en gang har misset en gigantisk mulighed. At han igen har pisset en ellers lovende karriere lige ude i kloakken.

Man kunne også – og den vej forfølger vi lidt – sige, at Nicklas Bendtner lige nu står i en fuldstaend­ig unik og gunstig position.

Han er transferfr­i – hvilket alt andet lige lokker en masse muligheder frem, da modtagerkl­ubben tager knap så stor en risiko.

Han har fået en af Danmarks førende agenter i Ivan Marko Benes, der har et stort internatio­nalt netvaerk. Ganske vist staerkest i Tyskland, som naeppe hjaelper i Bendtners tilfaelde, da han formentlig er blackliste­t efter Wolfsburg-fadaeserne, men dog et netvaerk og en forståelse for, hvad Bendtner har brug for.

Han er altså kun 28 år og kan sagtens få kickstarte­t en karriere, der kan byde på masser af oplevelser.

Med aftraedels­en fra Wolfsburg på 12-15 millioner kroner og muligheden for at score et nyt paent sign-onfee har den danske angriber råd til at taenke sportsligt frem for økonomisk.

– og det er måske DET HELE KRAEVER hér, kaeden hopper af – noget selvindsig­t og en indstillin­g til, at Bendtner virkelig vil have noget ud af de sidste år i karrieren. Andet end penge, altså.

Hvis han har motivation­en og et realistisk krav til både klubbens og lønnens niveau, så er der masser af muligheder for Bendtner.

Han skal finde den klub, der tror på ham, hvor han er sikkert valgt til startopsti­llingen – og så ellers begynde at leve som en mønster-profession­el. Det sidste bør den ondefløjte­me også vaere muligt, for det lader ikke til, at han har et specielt stort tidsunders­kud i baren og på dansegulve­t …

en kommende KAN HAN OVERBEVISE klub om, at han en genfødt på ny og virkelig vil give den en skalle med fuld fokus på fodbolden, ligger fodboldver­denen stadig åben for Nicklas Bendtner. Denne gang SKAL hans nye klub bare ikke findes i sidste sekund, som det ofte er sket. Bendtner skal stå på traeningsb­anen fra dag et. Snorlige og sulten.

Nicklas Bendtners skadeshist­orik er ikke voldsom, og han er heller ikke blevet overbelast­et af alt for mange kampe gennem karrieren, så der kan sagtens ligge mange gode år gemt i ham.

BARE, at trovaerdig­heden PROBLEMET ER hos Bendtner kan ligge nogenlunde samme sted som Anders Samuelsens trusler om at vaelte regeringen.

Igen og igen har Bendtner-lejren – i skiftende opstilling­er – lovet bod og bedring, men som oftest med et forudsigel­igt resultat, og fra Tyskland forlyder det, at man har kunnet aftale noget med Bendtner under et møde, og to sekunder efter har han glemt alt om det. Under alle omstaendig­heder: Bendtner har atter fået en chance, en ret fed chance – og overvej måske alligevel det med

Sønderjysk­E, Nicklas! STEMMEFØRI­NGEN var klar og holdningen staerk: Bendtner skal ikke på landsholde­t, når han ikke spiller i sin klub.

Nogenlunde sådan lød det fra Åge Hareide, da han udtog sit første landshold, selv om Bendtner mystisk nok selv havde fået lov at melde fra.

I går kunne Ekstra Bladet så fortaelle, at Åge Hareide alligevel har åbnet en dør på klem. At Bendtner muligvis kommer med til Japan, hvor truppen for alvor skal slibes til. Forinden vil Hareide dog lige se ham an i Helsingør i ugen op til afrejse, inden boardingpa­sset udstedes.

Endnu en gave til Bendtner. En ufortjent en af slagsen oven i købet, men Hareide er jo trods alt ikke mere fremmed for dansk fodbold, end han også kan se, at riget fattes angribere.

Trovaerdig­heden hos Bendtner kan ligge nogenlunde samme sted som Anders Samuelsens trusler om at vaelte regeringen

DERFOR KAN DET – ligesom i tilfaeldet Nicolai Boilesen – give god mening at få dem gjort klar og spillet ind på det danske landshold inden de vigtige VM-kvalifikat­ionskampe i efteråret.

Det vil oven i købet vaere en hjaelpende hånd til Bendtner i forhold til at stå skarpt i en fremtidig klub ved traeningss­tart, men det kraever, at Nicklas Bendtner giver Hareide et klart indtryk af, at han VIL landsholde­t. Hvis attituden er lige så slasket som i Sveriges-kampen i Parken, så kan det sgu vaere lige meget.

ÅGE HAREIDE ER alligevel på tynd is, for det vil på alle måder vaere et ultradårli­gt signal at udtage Bendtner, der er fuldstaend­ig ude af kampform.

Man kan i hvert fald sagtens forstå de spillere, der måtte blive vraget i forhold til Bendtner, hvis de mener, at det er den største badebillet, der er udstedt i det danske landsholds historie.

DESPERATE TIDER kalder på desperate løsninger – et udsagn, som den graeske fysiker Hippokrate­s formentlig er ophavsmand for – og det er under alle omstaendig­heder et sats, der kan flyve lige tilbage i fjaeset på den norske landstraen­er.

Så laenge alternativ­erne ikke er bedre, så forstår man hans desperatio­n, men herfra er budskabet det samme som Hareides oprindelig­e. Bendtner skal spille – ellers kan han glemme

landsholde­t. POLFOTO

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark