Ekstra Bladet

Contadors supermand stopper

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Michael Rogers har sat punktum. Punktum efter en karriere, der taeller 16 år som profession­el med tre verdensmes­terskaber i enkeltstar­t og etapesejre i Tour de France og Giro d'Italia som de største højdepunkt­er.

Beslutning­en kommer før tid – men alligevel ikke helt uventet.

Kort før årsskiftet blev det konstatere­t, at den højtydende Tinkoffryt­ters medfødte hjertefejl – han har to hjerteklap­per i stedet for tre – var blevet forvaerret, og at han derfor skulle holde sig i ro en tid.

Det så dog ud til, at der var styr på det, da han stillede til start i Tour of Dubai i februar.

Det var dog ikke helt tilfaeldet, og den 36-årige australier har siden ligget stille – derfor har han truffet beslutning­en om at indstille karrieren.

– Selv om jeg er skuffet over at gå glip af min 13. Tour de France og en mulighed for at stille op til mit femte OL. Men jeg er ikke indstillet på at saette mit helbred på spil, skriver Michael Rogers i et åbent brev.

Alvorligt for Contador

Her takker han også sine fans og gør det klart, at det bliver vanskeligt ikke at leve som cykelrytte­r mere.

– Jeg vil i saerdelesh­ed savne rytterne, personalet og ledelsen hos Team Tinkoff. Holdejer Oleg Tinkov er på ingen måde en stereotyp cykelleder. Han er helt unik støtte af vores sport, og jeg håber, at han genovervej­er sin beslutning om at forlade cykelsport­en ved årets udgang, skriver Rogers.

Med Michael Rogers ude får Alberto Contadors drøm om en sidste Tour-gevinst et alvorligt skud for boven.

Rogers har de senere år vist sig som en pålidelig og brølstaerk hjaelper – og da Alberto Contador i 2014 styrtede sig ud af Touren på en nedkørsel, greb han chancen og sejrede i et fantastisk soloridt på løbets kongeetape til Bagnères-de-Luchon.

 ??  ?? Den australske Tinkoff-rytter Michael Rogers indstiller cykelkarri­eren som 36-årig grundet hjerteprob­lemer.
Den australske Tinkoff-rytter Michael Rogers indstiller cykelkarri­eren som 36-årig grundet hjerteprob­lemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark