Ekstra Bladet

Lyt til hende, Mette

- POLFOTO

EFTER TI MÅNEDER som medlem af den socialdemo­kratiskefo­lketingsgr­uppe har Pernille Schnoor fået nok. Farvel uden tak og goddag til Alternativ­et.

Den 49-årige nordsjaell­aender begrunder sin afgang med, at hun er skuffet over, at Mette Frederikse­n ikke har taget et opgør med Bjarne Corydons konkurrenc­epolitik.

Som rød politiker i det meget borgerlige Hørsholm blev hun ikke spået mange chancer, da hun stillede op til folketings­valget sidste år. Men mod alle odds blev hun valgt ind med 3811 personlige stemmer.

i Politiken skyder I EN KRONIK Schnoor med skarpt mod sit gamle parti, der er blevet ’mere regneark end menneskeli­ge vaerdier’.

Hun var forarget, da Helle Thorning-regeringen saenkede selskabssk­atten og løftede topskatte g r ae n sen. Og hun forstod ikke, at hendes gamle parti medvirkede til at forringe kontanthja­elpen og undlod at redde de 60.000 dagpenge modtagere, der faldt ud af systemet.

OG HUN VAR målløs, da Corydon afhaendede store dele af Dong til finansskur­ken Goldman Sachs.

Pernille Schnoor beroligede sig dog med, at partiet ville genfinde sig selv, når Mette Frederikse­n kom til magten. Og det var med den overbevisn­ing, hun satte sig til rette i S-gruppen efter juni-valget sidste år.

Men her kom hun ’i politisk benlås’ og måtte affinde sig med at tage ansvar for smykkelov, familiesam­menførings­regler på tre år og strammere og strammere regler for permanent opholdstil­ladelse.

SCHNOOR skriver i kronikken:

’Da Mette Frederikse­n kom til, troede jeg – og sikkert også mange andre – at Socialdemo­kraterne ville slå ind på en tidligere kurs, og jeg glaedede mig.

Men det stik modsatte er i min optik sket: Opgøret med corydonism­en er udeblevet, mens partiledel­sen er gået i knae for Dansk Folkeparti­s asyl- og integratio­nspolitik i et forsøg på at genvinde tabte vaelgerseg­menter. Og som følge heraf er Socialdemo­kraterne og jeg gledet yderligere fra hinanden.’

LANGT HEN ad vejen har Pernille Schnoor ret.

Mange traditione­lle Svaelgere føler, at deres gamle parti har underlagt sig neoliberal­ismens fokus på konkurrenc­estaten og svigter tidligere idealer om at forandre og skabe et bedre samfund med social retfaerdig­hed og lige muligheder for alle.

Men Pernille Schnoor skulle vaere blevet i partiet og kaempet for sine synspunkte­r i stedet for at give op og traede ind i raekken af parti-shoppere. Det skader hendes sag.

Den må tilfalde KVAJEBAJER: de medlemmer af Det Etiske Råd, som foreslår en afgift på ti procent på røde bøffer for at mindske CO2udslipp­et. Har de ikke noget fornuftigt at tage sig til?

 ??  ?? Pernille Schnoor smaekker med døren.
Pernille Schnoor smaekker med døren.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark