Ekstra Bladet

TI ÅRS FAENGSEL FOR VÅBENKØB EFTER TRIPPEL-DRAB:

– Den var til selvforsva­r, sagde 22-årig i retten, mens politiets tese er, at våben skulle bruges til haevn

- JAN SØGAARD PRIVATFOTO js@eb.dk

Efter trippel-drabet på tre unge maend på Frederiksb­erg 11. november sidste år, begyndte en kreds af de draebtes venner at skaffe sig skydevåben, der ifølge politiet skulle bruges til en haevnaktio­n.

Men komplottet blev afsløret af politiet, og ikke mindre end 16 af de draebtes venner blev sigtet og senere tiltalt for at have købt og håndteret tre pistoler og en riffel.

Det var to 7,65 mm-pistoler, en ni mm-pistol og en jagtriffel.

Skaerpende

Nu har foreløbig seks af de 16 unge maend tilstået, og de er samlet idømt naesten ti års faengsel – eller praecis ni år og otte måneders faengsel – for våbenbesid­delse under saerligt skaerpende omstaendig­heder.

De seks dømte har alle modtaget dommene.

Endnu to ventes at tilstå i nye retsmøder 13. og 27. juni, mens retssagen mod resten af de tiltalte, som naegter sig skyldige, starter til september. En kaliber 38-revolver, enten en U.S. Revolver eller Iver Johnsons Arms, blev brugt som det ene af de to skydevåben ved trippel-drabet.

Rahimi idømt to års faengsel ved retten på Frederiksb­erg i en tilståelse­ssag. Han anses af politiet som et ledende medlem af ’Vanløse-gruppering­en’, som de tre draebte også var relateret til. Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev draebt natten til 11. november.

Tidligere var Habibullah Rahimi medlem af banden LTF, Loyal To Familia.

– Folk var nervøse

Han forklarede i retten, at en skarpladt Sako riffel 6,5 mm med fem patroner skulle

bruges til ’selvforsva­r’, fordi tre af deres venner lige var blevet draebt.

– Folk var nervøse og ville gerne kunne beskytte sig, forklarede han.

Beslaglagt riffel

Mike Vinther, 24, Phillip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar, 23, blev skudt med en revolver og et haglgevaer, formentlig mens de sov, i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej.

Seks maend, de fem med relation til Bandidos, sidder varetaegts­faengslet for trippel-drabet, men naegter.

Habibullah Rahimi afsonede en laengere voldsdom i Statsfaeng­slet Østjylland, da han juleaften sidste år via telefon instruered­e flere kammerater i at hente riflen og ammunition­en på Frederiksb­erg, hvorefter våbnet blev skjult under et halvtag hos en 18-årig medtiltalt­s

foraeldre i Vanløse.

Riflen blev fundet af politiet og beslaglagt 28. december.

Haevnaktio­n

Ved dommen over Habibullah Rahimi lagde retten vaegt på, at han blev anset som ’bagmand’ til våben-anskaffels­en, at det skete, mens han sad i faengsel, og at han tidligere er dømt for våbenbesid­delse.

– I alle sager, hvor der er faldet tilståelse­r, er der givet rabat i straffene, fordi de tiltalte har erkendt. Men alligevel er der tale om ganske strenge straffe, siger specialank­lager ved Københavns politi Jakob Buch-Jepsen.

– Det er vores tese, at disse våben skulle bruges til en haevnaktio­n for de tre drab, siger Jakob Buch-Jepsen.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET TV ??
FOTO: EKSTRA BLADET TV
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark