Ekstra Bladet

Her faldt døden fra himlen

-

Som den første siddende amerikansk­e praesident var Barack Obama i går i Hiroshima, hvor han mødte overlevend­e efter USA’s første atombombea­ngreb i 1945.

– For 71 år siden på en lys og skyfri dag faldt døden fra himlen, og verden var forandret, indledte Obama sin historiske tale i Fredsminde­parken midt i bombebyen.

Obama nedlagde en krans ved mindesmaer­ket og lukkede sine øjne. Herefter blev der holdt et øjebliks stilhed i parken. 17. februar havde den 62-årige hjemmehjae­lper Mona Nielsen 40-års jubilaeum på sin arbejdspla­ds i hjemmeplej­en i Aalborg Kommune. 25. april fik hun dronningen­s fortjenstm­edalje for tro tjeneste. Og 12. maj blev hun fyret af sin leder med beskeden ’dur ikke – vaek’.

Årsagen til fyringen er ifølge Mona Nielsen og hendes fagforenin­g, FOA, at der ikke laengere er behov for uuddannede hjemmehjae­lpere i Aalborg Kommunes hjemmeplej­e. Man vil i stedet have uddannede sundhedsas­sistenter. Og en sådan uddannelse har Mona Nielsen ikke.

– Det var slet ikke sådan et punktum, som jeg havde forventet at få efter så mange år. Det var ikke sådan, at jeg ønskede at forlade min arbejdspla­ds gennem hele mit arbejdsliv.

Jeg kom med en medalje og en fyreseddel. Så jeg kunne jo åbenbart ikke bruges mere. Jeg var godt nok slået noget ud. Det var jeg

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark