Ekstra Bladet

Vil kun bruge uddannede

-

vil hjemmeplej­en alene anvende uddannede social- og sundhedsas­sistenter til stillinger i aftenvagte­n, som er den tjeneste, Mona Nielsen har arbejdet i gennem de seneste 25 år.

Det bekraefter direktør for AEldre- og Handicapfo­rvaltninge­n i Aalborg Kommune, Jan Nielsen, over for FOA.

Jan Nielsen ønsker ikke at kommentere den konkrete sag med Mona Nielsen, men siger generelt, at ’vi har i perioden afskediget fem ansatbudt te, der ikke havde de rigtige kompetence­r. Der er Mona Nielsen en af dem.’

Tilbudt dagvagter

Til Ekstra Bladet fortaeller han, at det er stigende krav fra sundhedsva­esenet, der gør, at der skal klares flere sundhedsfa­glige opgaver i aftentimer­ne, hvor det er nødvendigt, at de ansatte har autorisati­on. Og en sådan autorisati­on har en hjemmehjae­lper ikke. Forud for de påtaenkte afskedigel­ser af de fem har der ifølge Jan Nielsen vaeret en laengere proces i gang, hvor de er blevet tilFremove­r stillinger i dagvagter.

– Men det har ingen ønsket, siger han.

Mona Nielsen afviser dog, at hun er blevet tilbudt en anden stilling:

– Og det endda selv om jeg har vaeret meget fleksibel. Jeg er i en aftale, hvor jeg er på halv efterløn og skal arbejde syv aftener om måneden. Jeg har ingen faste krav til, hvornår det er, at jeg skal på arbejde. I stedet er jeg kommet, når min leder har ment, at der var mest behov for mig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark