Ekstra Bladet

JEG NAEVNTE INGEN NAVNE

Forfattere­n haevder, at han gjorde det klart for ugebladet, at han ikke ønskede at pege mod kronprinse­n

- NICK STURM nick.o.sturm@eb.dk

Forfattere­n Jakob Olrik fik sig noget af en overraskel­se, da han så forsiden af denne uges udgave af Her&Nu og bladrede et par sider ind i bladet.

Der kunne han finde en afslørende artikel om kronprins Frederik, der angiveligt har vaeret utro med en luksuslude­r.

Historien baserer sig kun på Olriks udtalelser til bladet og er nu trukket tilbage, efter at Jakob Olrik torsdag udtalte, at han ikke kunne stå inde for artiklens indhold.

Kommer bag på ham

At Her&Nu overhovede­t bragte historien, kommer bag på Jakob Olrik, for ifølge ham havde han gjort det stjernekla­rt over for Her&Nu, at han ikke ville citeres for at pege pilen mod Frede.

– Jeg har sagt praecist sådan: ’Det kan jeg ikke udtale mig om’, og ’Jeg vil ikke citeres for at pege på konkrete personer’, siger Jakob Olrik og tilføjer:

– Det var det første, jeg sagde, og hvis der findes en optagelse af interviewe­t, vil man kunne høre det cirka halvandet minut inde.

Står ingen steder

Her&Nu citerer foruden Jakob Olrik for at sige, at hans ekskaerest­e Luna har beskrevet over for ham, hvordan kronprins Frederik er som person. En indsigt hun angiveligt har fået, efter at have vaeret i seng med ham.

Men det citat er ifølge forfattere­n et udskrift fra hans bog ’Natsvaerme­r’ og ikke noget, han har sagt. Samtidig er ordet ’kronprinse­n’ ifølge Jakob Olrik sat ind, så det ligner, at Jakob Olrik siger, at historien handler om kronprins Frederik.

– Ordet ’kronprinse­n’ står ikke nogen steder. Det har sneget sig ind på en måde, og det står ikke for min regning. Jeg kan ikke finde det i bogen. Og det er skrevet ud som om, at det er noget, jeg siger, men det har jeg ikke, siger Jakob Olrik.

Fra fakta til fiktion

Jakob Olrik har tidligere udtalt, at hans bog ’Natsvaerme­r’, der er en fiktiv roman, som baserer sig på virkelige haendelser, og som Her&Nu bygger sin historie på, er 90 procent virkelighe­d.

Men nu har piben fået en anden lyd. I et indlaeg på sin blog saetter Jakob Olrik i hvert fald en fed streg under, at historiern­e er fiktion.

– Som laeser skal man huske på, at det stadig er min virkelighe­d, det er ikke en reel virkelig. Derfor synes jeg, at det var vigtigt lige pludselig at pointere det, så man ikke tager historier for pålydende, siger Jakob Olrik. Forfattere­n Jakob Olrik fik sig en overraskel­se, da han så denne uges udgave af Her&Nu.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark