Ekstra Bladet

Trods skandale-historie: Sladderbos­sen er fredet

- MARIA LÜTZEN malu@eb.dk

For anden gang siden oktober sidste år måtte Her&Nu torsdag traekke en historie tilbage.

Første gang var sagens kerne prinsesse Maries bryster, som hun ifølge ugebladet havde fået lavet i Litauen. En historie, som Her&Nu siden dementered­e. Denne gang er kronprins Frederik havnet på bladets forside med overskrift­en: ’Utro i årevis’.

De journalist­iske brølere får dog ingen konsekvens­er for chefredakt­ør Erling Tind Larsen. Det siger Marianne Gram, chef for ugebladsgr­uppen på Egmont Publishing.

– Nej, det gør de ikke. Vi er rigtigt glade for Erling. Vi synes, han er rigtig dygtig til at lave Her&Nu. Han er en rigtig god chefredakt­ør for Her&Nu, og så har han altså lavet de her to fejl, og det synes vi, er menneskeli­gt, siger hun og tilføjer:

Skal undgås

– Men selvfølgel­ig vil vi ikke have den her type sager. Det er ikke Her&Nu-journalist­ik, og det er det, vi skal finde ud af sammen, hvordan vi undgår fremadrett­et.

– Men hvor går graensen? Hvor mange fejl skal man lave, før det får konsekvens­er?

– Der er så mange forskellig­e typer af historier på et blad som Her&Nu, så selvfølgel­ig er man ude ved graensen indimellem. Og lige nu er vi måske lidt der, hvor vi forsøger at gå fri af hegnet, for vi har klart vaeret for langt ovre på den anden side af hegnet. Men jeg skal ikke sidde her og sige, hvor mange gule kort vi udsteder før det røde, siger Marianne Gram.

– Kendte du til historien om Frederiks påståede utroskab, inden den blev trykt?

– Det gjorde jeg ikke. Det er nok det, der er fejlen. Det er jo ikke det, vi forstår ved Her&Nu-journalist­ik. I en sag som denne er vi nødt til at kigge på, hvad pokker det er i vores procedure, der går galt. Når vi har sager af denne her karakter, skal de løftes op i et forum, hvor vi er lidt flere med på at diskutere dem.

– Hvad vil I gøre helt konkret for at undgå disse fejl fremover?

– I første omgang kommer Erling og jeg til at snakke om det her rigtig meget i løbet af den naeste uges tid. Men det er jo egentlig ret simpelt. Det må ikke ske igen, og der er jo egentlig nogle ret banale journalist­iske regler, som vi vil indskaerpe, at man skal følge. Erling Tind Larsen får lang snor som Chefredakt­ør på Her&Nu.

 ?? FOTO: PETER NORBY ??
FOTO: PETER NORBY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark