Ekstra Bladet

Snart dages det for Alternativ­et

-

Vi befinder os i år 2026.

Det er den første tirsdag i oktober, og Folketinge­t åbner.

Folketings­salen summer af forventnin­gsfulde stemmer, og nu ringer Folketinge­ts formand, Uffe Elbaek, på klokken og erklaerer mødet for åbent.

På forreste raekke på ministerpl­adserne sidder statsminis­ter Rasmus Nordqvist og finansmini­ster Josephine Foch omgivet af otte andre nyudnaevnt­e ministre – ligeligt fordelt mellem maend og kvinder.

Jordskreds­valg 2026

Ved jordskreds­valget i september 2026 havde Alternativ­et trynet gamle partier som Socialdemo­kraterne, Venstre og Dansk Folkeparti, og nu sad Alternativ­et på den ubestridte magt med 90 mandater.

Alternativ­et havde vundet valget bl.a. på løfterne om en normeret arbejdsuge på 30 timer, øget indsats mod klimaudfor­dringerne og uligheden i samfundet, afskaffels­e af fattigdoms­ydel- serne, ekstra penge til grønt ivaerksaet­teri og omlaegning til baeredygti­g landbrug.

Haever ejendomsva­erdiskat

Disse initiative­r er blevet finansiere­t via skat på finansiell­e transaktio­ner. Alternativ­et har indført en skat på 0,1 procent af aktie- og obligation­shandler og 0,01 procent beskatning af derivatkon­trakter. Denne ekstra skat skulle samlet hvert år give 6,5 milliarder kroner.

Desuden har Alternativ­et haevet ejendomsva­erdiskatte­n til seks milliarder kroner om året.

Fredsminis­ter

Udgifterne til Forsvaret er faldet drastisk. I stedet for en forsvarsmi­nister har Alternativ­et udpeget en fredsminis­ter, der i samarbejde med FN får til opgave at gennemføre en Marshallpl­an for Nordafrika og Mellemøste­n.

Marshallpl­an

Idéen med planen er den samme, som da den davaerende amerikansk­e udenrigsmi­nister George Marshall i 1947 tilbød de europaeisk­e lande store økonomiske midler til at genopbygge deres lande efter Anden Verdenskri­g.

Alternativ­ets plan går ud på, at der skal oprettes mange arbejdspla­dser i Nordafrika og Mellemøste­n. Det kan ifølge partiet vaere med til at stoppe både den politiske uro i landene og få folk til at blive i deres hjemlande i stedet for at søge til Europa.

Livskvalit­et

Alternativ­et vil bruge millioner af kroner på livskvalit­et og folkesundh­ed, og der skal afsaettes tilsvarend­e beløb til kultur og innovation.

Danmark skal kort og godt blive det bedste land for verden, påstår partiet, så der venter danskerne et sandt eldorado fra 2026, hvis det står til Alternativ­et.

blem@eb.dk Kilder: Uffe Elbaek, Alternativ­ets partiprogr­am og Alternativ­ets forslag til finanslove­n for 2016

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark