Ekstra Bladet

Rådgiver for ukrainsk praesident

-

Den tidligere danske statsminis­ter og Nato-generalsek­retaer, Anders Fogh Rasmussen, skal på freelanceb­asis vaere rådgiver for den ukrainske praesident, Petro Porosjenko. Det skriver Kijev Post.

Anders Fogh Rasmussen, der var Venstre-statsminis­ter i Danmark fra 2001 til 2009, bliver ikke en del af Petro Porosjenko­s faste stab, men skal fungere som en ekstern rådgiver.

Den tidligere danske statsminis­ter, der var generalsek­retaer for Nato fra 2009 til 2014, var Natos ansigt udadtil, da konflikten mellem Ukraine og Rusland brød ud – en konflikt, der stadig er i gang i det østlige Ukraine.

Iskoldt forhold

Med konflikten­s begyndelse blev forholdet mellem Rusland og Nato koldere og koldere.

Anders Fogh Rasmussen var derfor manden, der i marts 2014 blandt andet kunne informere om, at Nato og Rusland havde afbrudt en raekke samarbejde­r – herunder en faelles flådemissi­on.

Efter nordmanden Jens Stoltenber­g 1. oktober 2014 overtog posten som generalsek­retaer i Nato, stiftede Anders Fogh Rasmussen sin egen konsulentv­irksomhed Rasmussen Global, ligesom han har arbejdet for det internatio­nale konsulentf­irma Boston Consulting Group.

I forbindels­e med sin ansaettels­e ved Boston Consulting Group afviste han, at han var ved at trappe ned.

– Det er ikke noget, jeg har brugt meget tid på at overveje. Jeg tror heller ikke, at det ville vaere sundt for mig og mit helbred. Pensioneri­ng er ikke noget, der optraeder i min ordbog, sagde han dengang. Ritzau

Det gik galt for Adele, da hun i denne uge gav koncert i den portugisis­ke hovedstad, Lissabon. Da den 28-årige sangfugl skulle til at optraede med sit nye nummer ’Million Years Ago’, glemte hun sangtekste­ns raekkefølg­e. – Shit, det var de forkerte ord. Shit, shit, shit. Jeg startede med at synge omkvaedet i stedet for verset! Undskyld, skraldgrin­ede Adele.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark