Ekstra Bladet

Ildsjaele fusede ud

- THOMAS TREO tom@eb.dk

The Minds of 99 Scenen, Jelling Musikfesti­val, fredag

BBB

The Minds of 99 er et af meget få bands, der besøger både NorthSide, Tinderbox, Roskilde samt Smukfest i år.

Og der får sekstetten forhåbentl­ig bedre arbejdsbet­ingelser end i Jelling, hvor de var første navn på hovedscene­n på saesonens første store festival.

38.000 betraeder pladsen i løbet af weekenden, men højst en tiendedel af dem gik hen for at se The Minds of 99, der dog i vanlig stil spillede som stod de på et udsolgt Wembley Stadium.

Faldt til jorden

Københavne­rnes maniske energi virkede efter hensigten i starten, hvor den blev haeftet på ørehaenger­ne ’Rav’, ’Ma Cherie Bon Bon’ og ’Et barn af min tid’, men ildsjaelen­e braendte de heftigste sange af for hurtigt, og koncerten fusede uundgåelig­t ud.

Afdaempede numre som gruppens nye single ’Ud af min krop’ og ’Jeg lytter’ faldt helt til jorden, og i laengden kommer gruppens danske oversaette­lse af Joy Division/New Order til at virke lidt for letkøbt.

De burde hedde The Minds of 80.

Ikke så nemt

Men der er nu intet nemt ved at vaere unge, vrede mørkemaend i dagslys, og der var da fest på de forreste raekker, som mod slut dansede igennem til ’Det er Knud som er død’.

Festivalda­nmark er derimod genopstået. Sådan da. Niels Brandt i front for The Minds of 99 – københavne­rne var på udebane i Sydjylland.

 ?? FOTO: PER LANGE ??
FOTO: PER LANGE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark