Ekstra Bladet

Beholdt afhuggede hoveder som trofaeer

-

Politiet graver her i Jeffrey Dahmers foraeldres baghave, hvor de fandt resterne af ti lig, som han havde begravet. Theodore Bundy klager her i retten i Miami over, at det ikke er muligt for ham at forberede sit forsvar i sin tre gange toenhalv meter lille celle.

Ted Bundy var en mønsterele­v på psykologi-studiet, valgkamp-medarbejde­r for republikan­erne og forlovet. Men han blev også en af historiens mest opsigtsvae­kkende seriemorde­re og voldtaegts­forbrydere, da han kidnappede og overmanded­e en lang raekke piger og kvinder tilbage i 70’erne.

Den koldblodig­e morder henvendte sig ofte til sine kommende ofre i fuld offentligh­ed, og ledte dem så til øde og affolkede områder, hvor han voldtog og draebte dem.

I lighed med Jeffrey Dahmer var Ted Bundy langtfra flov over sin blodtørsti­ge adfaerd.

Tvaertimod halshugged­e han mindst 12 af sine ofre og brugte hovederne som trofaeer i sit hjem.

Kvindemord­eren blev anholdt af politiet ved et rent tilfaelde, da han kørte rundt i et forstadskv­arter i sin Boble-folkevogn. En betjent fattede mistanke til den søgende folkevogn og fulgte efter den. Ted Bundy satte farten op i et forsøg på at ryste betjenten af sig. Da han havde passeret to stopskilte uden at standse, måtte han omsider holde ind ved en tankstatio­n.

Her kunne betjenten se, at passagersa­edet manglede i Bundys bil, og at der blandt

andet lå to braekjern, en skimaske og en isøkse inde i bilen.

Betjenten, Robert Hayward fra faerdselsp­olitiet, var ikke i tvivl om, at Bundy skulle med på stationen. Bundys hjem blev siden ransaget, og han blev dømt for kidnapning. Men mens der kørte en drabssag mod ham, lykkedes det to gange Bundy at flygte fra både politiet og retten.

Herefter formåede han at begå yderligere tre mord, før han igen bliver fanget af politiet.

Ted Bundy blev dømt til døden og henrettet i den elektriske stol i 1989. Ted Bundy var iskold. Han henvendte sig til sine ofre i fuld offentligh­ed. Laege og seriemorde­r Harold Frederick Shipman

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: AFP ??
FOTO: AFP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark