Ekstra Bladet

NEDTUR Asschenfel­dt taber millioner

Den tidligere bogkonge har endnu engang haft et hårdt år økonomisk

- MICHAEL BO MORTENSEN mbom@eb.dk

Forlaegger­en Peter Asschenfel­dt fortsaette­r med at tabe millioner.

Det står klart, efter hans nye regnskab for selskabet Peter Asschenfel­dts Nye Forlag A/S er blevet offentligg­jort.

11 millioner blev underskudd­et for 2015, som samtidig var et ret aktivt år for firmaet. Tidligere har der ikke vaeret den store aktivitet i det, men efter hans holdingsel­skab (Peter Asschenfel­dt Holdingakt­ieselskab) i starten af februar blev taget frivilligt under likvidatio­n, har firmaet overtaget flere af dens dattersels­kaber.

Blandt andet firmaet Peter Asschenfel­dt A/S som tidligere har vaeret ualmindeli­gt taet på konkurs i 2012, men som blev reddet, og som nu er underlagt skrappe krav ud fra en kreditoraf­tale.

Stor sjat

Egenkapita­len i firmaet udgør nu 34 millioner kroner, Den tidligere så fremtraede­nde forelaegge­r Peter Asschenfel­dt har ikke villet tale med pressen i de seneste mange år. Samtidig er hans formue skrumpet betydeligt.

og selv om det selvfølgel­ig er en stor sjat, så er det et mere beskedent beløb, hvis man sammenlign­er med forlaegger­ens tidligere tiders økonomiske styrke.

Eksempelvi­s havde hans holdingfir­ma i 2007 et egenkapita­l på mere end 300 millioner kroner. Men siden da er det ned gået ned ad bakke,

og sidste år var underskudd­et i firmaet på 60 millioner kroner. I februar blev det taget under likvidatio­n, så Asschenfel­dt vil kunne få kolde kontanter ud af firmaet, når tallene er gjort op.

De økonomiske tab skyldes isaer de dattervirk­somheder, som er blevet overtaget. Her har der blandt andet

vaeret store problemer med tyske og engelske ejendomme, som har kostet kassen for Asschenfel­dt.

Trives uden presse

Ejendomme er købt igennem såkaldte kommandits­elskaber, hvor ejerne haefter solidarisk for hinanden. Kan en deltager ikke betale,

ryger hans regning over på de andre.

Peter Asschenfel­dt har ikke ønsket at kommentere regnskabet over for Ekstra Bladet.

– Jeg trives på tiende år ved ikke at tale med pressen, skriver han i en mail.

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark