Ekstra Bladet

Forbyd Roundup

-

I et åbent brev til statsminis­ter Lars Løkke og den øvrige regering opfordrer en arbejdsgru­ppe politikern­e til at taenke sig grundigt om, inden de stemmer endegyldig­t for en forlaengel­se af brug af Roundup i dansk landbrug.

FN’s sundhedsor­ganisation, WHO, advarer om, at aktivstoff­et glyphosat i Roundup muligvis kan vaere kraeftfrem­kaldende for mennesker. I rapporter og artikler er det påvist, at glyphosat kan påvirke fostre og skade små børns hjerner. Det er allerede påvist, at Roundup kan medføre deformitet­er hos smågrise. I Tyskland har en stor befolkning­sgruppe frivilligt fået analyseret deres urin. Samtlige deltagere i forsøget havde spor af Roundup i kroppen.

Befolkning­erne i den vestlige verden oplever allerede en staerkt stigende forekomst af forskellig­e neurologis­ke sygdomme, herunder Alzheimer, Parkinson, ADHD og autisme, som alle formodentl­ig kan henføres til glyphosat og andre kemikalier i vores hverdag. Derfor skal den danske regering lade tvivlen om glyphosat/Roundup komme borgerne til gode og stemme imod yderligere brug af det forkaetred­e pesticid, som er i taet familie med det berygtede Agent Orange, som lagde store skovområde­r øde under Vietnamkri­gen.

På vegne af arbejdsgru­ppen STOP ROUNDUP. Holger Øster Mortensen Praestholm Mark Odder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark