Ekstra Bladet

Skizofren

Trippel-drabet i Gandrup var planlagt af søn, lyder tiltalen

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Trippel-drabet i Gandrup i Nordjyllan­d 26. august sidste år, hvor en dengang 19årig mand draebte sin mor, far og storebror med adskillige knivstik, skyldtes uoverensst­emmelser mellem sønnen og familien, hovedsagel­ig med faderen.

Men den 19-årige var også psykisk syg. En mentalunde­rsøgelse har vist, at han lider af skizofreni.

Derfor kraever anklagemyn­digheden ved Nordjyllan­ds politi nu manden, som under varetaegts­faengsling­en Ekstra Bladet 27. august 2015 er fyldt 20, dømt til anbringels­e på en psykiatris­k afdeling på ubestemt tid.

Der er rejst tiltale mod den 20-årige for trippel-drabet, hvor han ifølge tiltalen i forvejen planlagde drabene.

Han traengte ind i foraeldren­es hjem klokken 02.50 bevaebnet med en kniv og draebte sin 54-årige mor, sin 64-årige far og sin 22-årige storebror med adskillige knivstik og snit, lyder anklageskr­iftet.

Sønnen har tidligere tilstået drabene, men fordi anklagemyn­digheden har nedlagt påstand om anbringels­e på ubestemt tid, kan sagen ikke køre som en tilståelse­ssag.

Forventes at tilstå igen

– Det er dog vores forventnin­g, at han vil tilstå, når sagen kommer for retten, og derfor er der kun afsat en enkelt dag til sagen, oplyser senior-anklager Peter Rask til Ekstra Bladet.

Under retssagen vil anklageren også kraeve, at den 20årige fradømmes retten til at arve sine draebte foraeldre og storebror.

Ingen havde tilsynelad­ende mistanke til, at sønnen var psykisk syg forud for trippel-drabet. Men en mentalunde­rsøgelse, som også er bekraeftet af Retslaeger­ådet, siger, at han lider af skizofreni.

Skizofrene drabsmaend føler sig ofte ’beordret’ til at begå drab, fordi de ’hører stemmer’. Men det er ikke tilfaeldet med den 20-årige. Han har ikke fortalt om hallucinat­ioner af den art.

– Jeg kan ikke komme ind på hans forklaring, men motivet skal søges i uoverensst­emmelser hovedsagel­ig med hans far, siger seniorankl­ager Peter Rask.

En tidligere skolekamme­rat til den 20-årige har forklaret Ekstra Bladet, at han havde et anstrengt forhold til sine foraeldre.

– Jeg undrede mig over, at han kaldte sine foraeldre vaerger, har den tidligere skolekamme­rat fortalt.

Lå i blodpøl

I en samtale på Messenger skrev han til sin skolekamme­rat:

– Altså, de er mine biologiske foraeldre, men jeg omtaler dem ik som foraeldre, skrev han.

Retssagen mod den 20-årige er berammet ved retten i Aalborg til 15. juni.

Allerede under grundlovsf­orhøret tilstod han trippeldra­bet. Det var hans mor, som slog alarm efter det første knivdrab på storebrode­ren. Under 112-opkaldet kunne operatøren høre en mand råbe i baggrunden, at det var en falsk anmeldelse.

Så opstod der tumult, og der blev stille. Da politiet kom frem, lå mobiltelef­onen ved siden af den draebte mor, og de tre lig lå forskellig­e steder i huset.

I et vaerelse lå den 22-årige død i en blodpøl, i stueetagen lå faderen død og et langt blodspor førte politiet til sovevaerel­set på 1. sal, hvor moderen lå draebt.

’Altså, de er mine biologiske foraeldre, men jeg omtaler dem ik som foraeldre’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark