Ekstra Bladet

Ledermaess­ig friblødnin­g

-

leder fra sidste uge om kvinder og dyre tasker.

Taske-lederen var direkte adresseret til kvinder med overskrift­en ’Kvind jer op’, og formaninge­n nede i teksten lød: ’Frem for at bruge 25.000 kr. på en designerta­ske, så spender pengene på et sommerkurs­us på Harvard’.

satte ikke DEN MELDING overrasken­de den brandfarli­ge kønsdebat i lys lue. Debatredak­tør og lederskrib­ent på Berlingske Jesper Beinov burde således vaere en glad mand.

Alligevel så han temmelig beklemt ud, da han skulle diskutere lederne i DR2’s ’Deadline’ med Kvinfo-direktør Nina Groes. Da studievaer­t Niels Krause-Kjaer spurgte ham, hvad meningen med lederen var, svarede han spin-agtigt, at Berlingske ønsker flere kvinder i topledelse, men at der er nogle kulturelle forestilli­nger om at vaere en god mor, som hindrer det. Det handlede ifølge Beinov selvfølgel­ig ikke om en taske til 25.000 (det var ellers det citat, Berlingske selv havde valgt at fremhaeve i lederen), den var blot billedet på, at hvis man ønsker en karriere, så er der nogle gange nogle brutale fravalg, man må ta’.

Den lader vi lige stå et øjeblik: Det BRUTALE fravalg af en taske til 25.000!

iført afslappet BEINOV VAR T-shirt under herrejakke­n, sådan lidt funky med et billede af en astronaut, der lytter til en ghettoblas­ter, så vidt jeg kunne se. Men trods moderne mand-outfittet slap han ikke for at blive sammenlign­et med laerer Andersen fra ’Matador’. Nina Groes var ikke imponeret.

Det var de åbenbart heller ikke hjemme i Pilestraed­e. I hvert fald udkom Berlingske torsdag med en af de mere besynderli­ge ledere i nyere tid med det formål efter balladen om den første leder at forklare, hvad Berlingske egentlig mener om ligestilli­ng og kvinder i topledelse. Jeg citerer: ’For det første er avisens holdning, at betydeligt mere køns-diversitet i topledelse­r i det private erhvervsli­v er efterstrae­belsesvaer­digt’. Berlingske­s chefredakt­ion fik kolde fødder efter taskedrama og skrev en ny leder.

Det knudrede sprog er kendetegne­nde for lederen og vidner om, at den ikke har vaeret lige så let at skrive som taske-lederen, der Pia Kjaersgaar­d (DF) i debatindla­eg i Politiken. Hva’ fanden mener du med det? Åndssvage kaelling!

flød frit fra pennen og – gaetter jeg på – fra hjertet.

med håbet LEDEREN SLUTTER om, at kvinder bliver nødt til at sparke dørene på ledelsesga­ngene ind. Ironisk nok ligger avisens kolofon lige under lederen, og her fremgår det, at otte ud af ti fagredaktø­rer er maend. Ovenover kan man se billeder af de to mandlige chefredakt­ører, Tom Jensen og Jens Grund.

ligesom mange JEG SYNES andre kvinder, at det er et håbløst forstokket budskab, de to har sendt ud. Jeg synes, det vidner om, at de ikke selv har gidet laese – eller måske har glemt – alle de rigtig gode artikler, som Berlingske faktisk har bragt om mangel på ligestilli­ng i topledelse og de egentlige årsager til det.

Men, d’herrer, det er da naesten endnu vaerre, at I bliver bange for jeres egen skygge, når I får modstand. Der er jo ingen, der køber de der underlige forsøg på at pakke den frie blødning fra den første leder ind i vat. Stå ved, at I synes, at kvinder ikke tager de rigtige valg og ikke uddanner sig nok. Og tag kampen og diskussion­en med åben pande.

Kort sagt: Mand jer op!

Der er altså større problemer i Danmark end kvinders menstruati­on

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark