Ekstra Bladet

BORTE MED BLAESTEN

-

’TYVERI ved højlys dag’. Citatet fra Pelle Dragsted, Enhedslist­en, forklarer praecist, hvad skatteborg­erne udsaettes for ved børsnoteri­ngen af Dong.

UFATTELIGE ti milliarder kroner – og det er tilmed lavt sat – står den internatio­nale kapitalfon­d Goldman Sachs til at score på blot to år efter at have skudt otte milliarder kroner i energi-mastodonte­n. Dongs ledelse står til at tjene omkring en halv milliard – altså ud over deres i forvejen vindtaette løn.

DEN ENORME fortjenest­e haenger sammen med, at Dong i dag vurderes til ca. 100 mia. kr. – mere end tre gange så meget som da Goldman Sachs købte aktier.

DENNE kolossale vaerdistig­ning får Pelle Dragsted til at tale om tyveri. Han mener i lighed med utallige finans-eksperter, at den nye vurdering beviser, at staten solgte alt for billigt.

BJARNE CORYDON, finansmini­ster i den davaerende SRSF-regering, der stod for salget, har afvist alle anklager. Det samme gør nuvaerende finansmini­ster Claus Hjort Frederikse­n (V), som jublede over Dong-salget. Det gør han stadig.

HØJRØD i hovedet agerer Komiske Claus prmedarbej­der for Corydon og påstår, at Dongs vaerdistig­ning netop skyldes Goldman Sachs’ aktiekøb.

SKULLE det vaere korrekt, besidder kapitalfon­den clairvoyan­te evner til at finde penge. For blot to måneder efter aktiehandl­en var Dongs vaerdi allerede steget med 21 mia.

STIGNINGEN skyldtes dog ikke kapitalfon­dens troldmaend, men alene Bjarne Corydon har tidligere afvist alle anklager. at Storbritan­nien – som alle havde forventet – gav støtte til vindmøllep­arker opført af Dong.

SÅ MISTANKEN vil klaebe til socialdemo­kraten Bjarne Corydon: Han solgte ud af Dong – og tilmed til en kapitalfon­d der er berygtet for skattefifl­eri. Det vil ses som endnu et bevis på, at Helle Thorning (S) som regeringsc­hef førte en politik, der var endnu mere blå, end blå blok turde drømme om.

Højrød i hovedet agerer Komiske Claus pr-medarbejde­r for Corydon

DE TI MIA., som Goldman Sachs får foraeret, vil vaere borte med blaesten. De mange penge kunne for eksempel vaere brugt til at nedsaette V-regeringen­s bebudede skattestig­ning.

BLÅ BJARNE er også vaek. Det samme er hans argumenter. Borte med blaesten. Men der er skatteborg­ernes vrede og forargelse fandeme ikke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark