Ekstra Bladet

Jeg er vild med El Cholo

-

siger i Spanien, og man kan ’OLÉ’, SOM DE roligt påstå, at det er i Spanien, det ruller, når vi taler fodbold.

Tre ud af fire hold var spanske i Champions League-semifinale­rne, Sevilla vandt Europa League for tredje gang i traek – og nu står vi så med en Champions Leaguefina­le mellem Real Madrid og Atlético Madrid.

Champions League får vi en SÅ OGSÅ I spansk vinder for tredje år i traek efter Barcelona i 2015 og Real Madrid i 2014.

Det er kun anden gang i historien, at to hold fra samme by mødes i en prestigefy­ldte finale – og sidste gang (i 2014) var det også de to hold.

det er en smule kedeligt, JA, JEG SYNES OGSÅ, når hold fra samme land tørner sammen i en Champions League-finale, og fodboldmae­ssigt kan jeg heller ikke lige se, at det skulle blive et festfyrvae­rkeri af en finale.

Jeg glaeder mig sgu alligevel, for vi skal nok få en intens og en lige fight om at løfte pokalen med de store ører.

nok mene, at Real Madrid DE FLESTE VIL er favorit, men der er jeg ikke helt enig.

Et kig på de seneste ti opgør mellem de to klubber afslører kun én (!) Real Madrid-sejr. Så er der fire uafgjorte, men altså hele fem Atletico-sejre.

De har altså krammet på bysbørnene, og man finder naeppe et hold, der er svaerere at nedbryde og spille mod end Diego ’Cholo’ Simeones løbestaerk­e og defensivt velorganis­erede mandskab, der også praktisere­r det høje pres.

kraever mange kilometer EN SPILLESTIL, DER i benene, og Atletico Madrid har da også saesonens rekord, nemlig 118,7 km tilsammen i en kamp i denne udgave af Champions League.

Et fuldblods omstilling­smandskab, der med et aggressivt pres prøver at fange modstander­en på det forkerte ben, og så ellers i fuld galop mod målet, hvor specielt fantastisk­e Antoine Griezmann har vist sig som en staerk afslutter.

så tro, at Atletico-spillerne NU KUNNE MAN flaeskede modstander­ne, men intet kunne vaere mere forkert.

Ja, vi husker tåbelige røde kort til Diego Godin, Filipe Luís og Fernando Torres, men generelt set vil Diego Simeone ikke ha’, at hans spillere laver frispark. Hvorfor? Jo, for laver man et frispark, så kan man altså ikke nappe bolden og gå i kontra.

i den første semifinale­kamp i MOD BAYERN Madrid formåede hjemmehold­et eksempelvi­s at holde antallet af frispark nede på Thomas Gravesen, Christian Poulsen og jeg selv skulle stoppe den geniale franskmand.

Gik det? Hm, trods sejren husker jeg stadig, at han naermest gjorde, hvad det passede ham, og selv naermest liggende fik han tørret os – og det var altså ikke, fordi vi ikke gik til vaflerne.

har ikke lavet store revolution­er ZINEDINE ZIDANE på Real Madrids mandskab, men nu har spillerne i det mindste fået en traener, som de har kaempe respekt for, og som de vil slås for.

Man finder naeppe et hold, der er svaerere at nedbryde og spille mod end Diego ’Cholo’ Simeones løbestaerk­e og defensivt velorganis­erede mandskab

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark