Ekstra Bladet

De ligner et par gangstere

-

Atleticos hjaelpetra­ener, Germán Burgos, og Diego Simeone er som taget ud af en gangsterfi­lm, mener Stig Tøfting.

imponerend­e syv. Seks i første og kun ét i anden halvleg. Det er eddermame ikke mange i en CL-semifinale, og det er blot for at illustrere, at der er masser af omtanke i Diego Simeones fodboldfil­osofi.

Finalen er da også et møde mellem to fantastisk­e personligh­eder. Den iltre, barske, evigt gestikuler­ende macho-mand Simeone – og så den elegante, tilbagelae­nede, cool Zidane, der lagde verden ned med laekker fodbold fra de magiske fødder.

Altså, jeg har kaempe HAR JEG EN FAVORIT? respekt for Zinedine Zidane, som jeg har vaeret så heldig at møde flere gange i min aktive karriere. Ved VM i 2002 vandt vi ganske vist 2-0 over de franske verdensmes­tre, og det er stadig en kamp, der står klart i min erindring. Både på grund af sejren, men også mødet med Zidane.

Zidane havde en lårskade og spillede med en ordentlig forbinding, og vi havde lagt en ekstra mand ned på midtbanen, så

Alligevel vaelger jeg Diego Simeone som min favorit af de to. Jeg elsker simpelt hen hans udstråling, hans måde at angribe tingene på, hans måde at leve med i kampene på – og så den helt fantastisk­e facon, hvor hans person og det, han står for, så tydeligt smitter af på hans spillere.

Det er høj, høj klasse – og det ville have vaeret en fornøjelse at spille under hans kommando.

taget ud af en gangsterfi­lm i HAN ER SOM sit sorte dress, og assistent Burgos har samme vilde attitude. Det er med andre ord et fantastisk skuespil, der udspiller sig på sidelinjen, når Atlético spiller.

Hvem står så med pokalen, når det hele er slut? Jamen, når man kigger på et angreb bestående af Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale, så ville man jo umiddelbar­t sige Real Madrid.

Når jeg ser den spanske kongelige klub, så er problemet, at jeg ikke ser et hold, men en stribe blaendende individual­ister.

Det kan også vaere godt nok i mange henseender, men Real Madrid er aldrig blevet bygget op som netop et hold. Man har i højere grad bare købt de hotteste navne i verden og sat dem sammen.

er det med Atlético, hvor HELT OMVENDT spillerne er håndplukke­de til at spille på den måde, Simeone vil ha’ det, og parate til at ofre alt for hinanden og faellesska­bet. Som en fuldstaend­ig sammentømr­et enhed.

Så individual­isterne mod holdånd – og vi har ofte set, at det sidste raekker laengst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark