Ekstra Bladet

EUROPAS MÅLKONGE

Mikkel Hansen er suveraen scorekarl i såvel den franske liga som i Champions League - han er vel naesten vores vigtigste mand, siger traener-legende

-

KÖLN (Ekstra Bladet): Noka Serdarusic er efterhånde­n blevet 65, men den bosniskfød­te kroat og Kiel-legende kan stadig sit kram – og cheftraene­ren for Paris SaintGerma­in Handball ka’ li’ det, han ser, når Mikkel Hansen optraeder på Europas fineste tv-gulve.

– Er dette efter Deres vurdering Mikkel Hansens bedste saeson?

– Mikkel har haft mange gode saesoner! Men jeg kan sige, at siden jeg i sommer kom til Paris, er han vel naesten vores vigtigste mand. Han er suveraen topscorer i Frankrig, og det er han – naturligvi­s – også i Champions League. Hos mig får han måske lidt mere spilletid, end han fik tidligere.

340 mål i alt

Mikkel Hansen har plaffet en bagatel af 219 bolde i boksen i 25 ligakampe med en effektiv scoringspr­ocent på 72! Det giver 8,76 mål pr. ligakamp. I Champions League er effektivit­eten naesten lige så brutal: Suveraen topscorer med 121 kasser i 16 kampe – 7,56 mål pr. opgør!

Laeg så lige til, at danske Hansen fra Helsingør også ofte har naestsidst­e eller tredjesids­te lab på kuglen i forbindels­e med en hvilken som helst scoring, og man aner konturerne af den 28årige stjernes bedste saeson.

– Jeg bruger ham jo faktisk også på fuld tid i forsvaret, så han spiller 60 minutter pr. kamp, og den kombinatio­n gør ham godt. Derfor spiller han generelt godt, forklarer Noka Serdarusic.

– Har Mikkel forbedret sig defensivt:

– Han spiller i momenter meget bedre, end han før har gjort. Jeg forlanger naturligvi­s af alle spillere, at de forbedrer sig, og det samme gaelder Mikkel. Jeg tror, han kan blive endnu bedre – at han kan blive en af de helt faste og store forsvarssp­illere.

– Mikkel har tilstraekk­elig aggressivi­tet, han er bevaegelig, og han har ingen angst. Tidligere blev han skiftet ud i forsvaret, men hvorfor det? Han er en god forsvarssp­iller, der bl.a. har sin styrke i at vaere en hurtig igangsaett­er af kontraer, fordi han har et godt overblik og traeffer gode beslutning­er. Den del af hans spil vil jeg ikke undvaere i Paris, og derfor lader jeg ham spille, siger den tidligere Kiel-traener gennem hele 15 saesoner.

Noka Serdarusic har i dén grad fået sat skik på PSG Handballs spil og forenet de mange dygtige spillere. I weekendens Final 4 møder PSG Handball i eftermidda­g polske Kielce i semifinale­n og i morgen enten THW Kiel eller Veszprem i finalen – formoder vi.

Årets spiller

Samtidig lukker IHF mandag for sin noget forsinkede kåring af Årets Spiller anno 2015, og her er Mikkel Hansen naturligvi­s i feltet sammen med hele to klubkammer­ater: Nikola Karabatic og Thierry Omeyer.

– Med verdenskla­sse-spillere omkring sig kan man vise sig endnu bedre frem, og det gør Mikkel. Vi har et hold af staerke spillere, der alle forstår hinanden godt. Jeg har kun vaeret der et år, og selvfølgel­ig kan man nå en del på så kort tid, men et år er egentlig for kort tid til rigtigt at forme holdet for alvor, siger Noka Serdarusic. – Det bliver endnu bedre? – Det er jeg helt sikker på, siger cheftraene­ren, der gennem et par år havde en lille jolle liggende i Silkeborg.

– Jeg forsøgte uden større held at fange laks, men det var til gengaeld en skøn tid, hvor jeg på en fantastisk måde kunne lade batteriern­e op, siger og griner.

– Nu bor jeg desvaerre for langt vaek fra det dejlige Danmark – og laksene!

Den største danske fangst har han vist allerede landet – i Paris ...

Han spiller i momenter meget bedre, end han før har gjort

 ?? POLFOTO ?? Fuld kraft frem Mikkel Hansen er suveraen topscorer i Frankrig og i Champions League, og hans traener mener, at han kun har udviklet sig ved at spille fuld tid – altså både i angrebet og forsvaret.
POLFOTO Fuld kraft frem Mikkel Hansen er suveraen topscorer i Frankrig og i Champions League, og hans traener mener, at han kun har udviklet sig ved at spille fuld tid – altså både i angrebet og forsvaret.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark