Ekstra Bladet

Westerholm tror på DM-mirakel: Vi giver aldrig op

- JAN JENSEN

Team Tvis Holstebros Magnus Bramming og holdkammer­aterne blev holdt i et jerngreb af BSV i den første DM-finale. I aften er det tid til revanche. På forhånd ligner det en umulig opgave. Men fortael det til Team Tvis Holstebros finske traener, og så skal han nok belaere dig om det modsatte.

Patrick Westerholm giver aldrig op. Og selv om hans hold tabte dem første DM-finale med syv mål i Silkeborg mod BSV i onsdags, så har han fortalt sine spillere, hvordan de vinder med otte i aften og således alligevel bliver danske mestre for første gang i klubbens historie.

– Vi har kigget på os selv og vores praestatio­n i onsdags, og alle er klar over, at vi skal haeve vores niveau. Det kan vi også. Vi skal stå sammen som hold, og gør vi det, så kan vi også hente BSV’s forspring.

– Men vi har brug for alle marginaler, og med en fyldt hal i ryggen har vi før vist, at vi kan løse svaere opgaver.

– Efter det første opgør sagde du, at I ikke havde spillet som et hold. Hvad mener du med det?

– Vi gjorde ikke hinanden gode. Aflevering­erne lå ikke rigtigt, vi kom ikke i de rigtige løb, og derfor fik vi ikke sat hinanden ordentligt op. Vi lavede kun 20 mål, og det er alt for lidt til at vinde kampe mod BSV.

– Var det, fordi Søren Rasmussen i BSV-målet stod godt, eller fordi de afsluttede for dårligt?

– Det er et rigtig svaert spørgsmål. Ingen tvivl om at han stod en god kamp, men vi havde altså også en raekke afslutning­er lige i maven på ham. Det skal vi gøre bedre.

Inden opgøret i aften i Holstebro er Tvis endnu en gang blevet svaekket. I det første opgør i Silkeborg måtte holdet undvaere højrebacke­n Peter Balling.

Han var kun på gulvet for at modtage en buket blomster som bevis på, at han er udtaget til årets hold. Men spille var han ikke i stand til. Og under kampen gik en anden af Tvis’ venstrehae­nder, Simon Birkefeldt, i stykker. I et uheldigt sammenstød med sin egen holdkammer­at Søren Tau braekkede han sin højre hånd to steder.

– Hvad gør den kloge traener så?

– Mathias Bitsch kommer til at spille en stor del af kampen. Han er også venstrehån­det. Men ellers må vi bruge en højrehånde­t på pladsen, og i perioder kan vi også spille med to stregspill­ere.

– Hvilken fornemmels­e har du af dine spillere. Kan de rejse sig efter den store skuffelse i Silkeborg?

– Selvfølgel­ig kan de det. Vi har vist gennem hele saesonen, at vi kan stå sammen, og de vil alle slutte af på en ordentlig måde.

– Tror du, det er muligt at ryste BSV?

– Jeg ved godt, at alle eksperter siger, at BSV allerede har vundet guldet, men kommer vi først foran med nogle mål, kan de også blive rystet. Isaer med det publikum vi har i ryggen. Vi så mod GOG i semifinale­n, hvordan det skal gøres. Her var vi foran med ni mål efter 35 minutter.

jaj@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark