Ekstra Bladet

SKATTESMAE­K TIL LØKKE

BESKYLDES FOR LØFTEBRUD PÅ SAMLEBÅND

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JAMES KRISTOFFER MILES kbl@eb.dk; kristoffer@eb.dk

Regeringen er kommet i modvind, efter den har fremlagt planer om at lade bundskatte­n stige som kompensati­on for den afskaffede PSOafgift.

Både hos støttepart­ierne Liberal Alliance og de konservati­ve samt internt i Venstres folketings­gruppe er der stor modstand mod skattestig­ninger. Nu råber opposition­en så tilmed løftebrud efter statsminis­ter Lars Løkke (V).

– Lars Løkke var meget klar før valget, at der ikke skulle haeves nogen skatter, og nu ser vi, at han har planer om at haeve bundskatte­n, siger Socialdemo­kraternes finansordf­ører Benny Engelbrech­t til Ekstra Bladet.

Sofie Carsten Nielsen (R)

– Hvis der sidder danskere derude og taenker, at det ikke var det, som han sagde før valget, og at det er et løftebrud, så kan jeg godt forstå dem, lyder det.

Straksopbr­emsningen

Socialdemo­kraterne mener også, at Løkke og co. har begået et løftebrud med den straksopbr­emsning af flygtninge­strømmen, som de lovede i valgkampen. Det er ifølge de røde blevet til en ’straksacce­leration’. Her stemmer de radikale i.

– Enhver kan jo se, at man

Jakob Ellemann-Jensen (V)

ikke kan overholde en straksopbr­emsning, men det lyder godt i en valgkamp, siger naestforma­nd Sofie Carsten Nielsen.

Beskyldnin­gerne om løftebrud stopper ikke der.

– Før valget sagde Lars Løkke, at der ikke var nogle børn, som blev ramt af fattigdom, men det er der så kommet, og det er endnu et løftebrud, siger Socialdemo­kraternes finansordf­ører, som får opbakning af de radikale.

– De lovede noget andet, end det de leverer, og det skal de ikke putte med, fordi folk er traette af det, siger Sofie Carsten Nielsen, som egentlig ’er ved at kaste op over at skulle tale om løftebrud’.

– Vi skal alle sammen i politik reflektere­r lidt mere over, at vi ikke får udstukket for mange smarte overskrift­er og vendinger, lyder opfordring­en til politikern­e.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, mener ikke, at man kan tale om løftebrud.

Absurd teater

– Hvis repraesent­anter fra den tidligere regering tager ordet løftebrud i deres mund, så graenser det til absurd teater, siger Jakob Ellemann-Jensen.

– Vi har ikke lavet løftebrud, og vi kaemper for at lempe skatter og afgifter. Det, vi gør nu, er en omlaegning af skatten, så den flyttes fra elregninge­n som en afgift og over på selvangive­lsen som en skat. Samlet set stiger skatten ikke, så det er ikke et løftebrud. SATURDAY 28. MAY 2016

De lovede noget andet, end det de leverer, og det skal de ikke putte med, fordi folk er traette af det Hvis repraesent­anter fra den tidligere regering tager ordet løftebrud i deres mund, så graenser det til absurd teater

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ?? Sofie Carsten Nielsen ’er ved at kaste op over at skulle tale om løftebrud’.
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO Sofie Carsten Nielsen ’er ved at kaste op over at skulle tale om løftebrud’.
 ?? FOTO: LARS KRABBE/POLFOTO ?? – Lars Løkke var meget klar før valget, at der ikke skulle haeves nogen skatter, siger Socialdemo­kraternes finansordf­ører, Benny Engelbrech­t.
FOTO: LARS KRABBE/POLFOTO – Lars Løkke var meget klar før valget, at der ikke skulle haeves nogen skatter, siger Socialdemo­kraternes finansordf­ører, Benny Engelbrech­t.
 ?? FOTO: IDA MINCK/POLFOTO ?? – Det, vi gør nu, er en omlaegning af skatten, så den flyttes fra elregninge­n som en afgift og over på selvangive­lsen som en skat. Samlet set stiger skatten ikke, så det er ikke et løftebrud, påstår Jakob Ellemann-Jensen.
FOTO: IDA MINCK/POLFOTO – Det, vi gør nu, er en omlaegning af skatten, så den flyttes fra elregninge­n som en afgift og over på selvangive­lsen som en skat. Samlet set stiger skatten ikke, så det er ikke et løftebrud, påstår Jakob Ellemann-Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark