Ekstra Bladet

DEN FALSKE HANDLEKRAF­T

-

En syrisk mand med tre koner og 20 børn har endnu en gang udstillet den politiske syge, der går ud på at kraeve lovindgreb, hver eneste gang der opstår det mindste problem.

DET ER naturligvi­s absurd, at det danske samfund formentlig ender med at give den syriske flygtning mere end 200.000 kr. i børnepenge om året. Men det er endnu mere absurd, at der nu er et politisk flertal for at genindføre en maks.-graense for børnepenge. Hvis graensen som tidligere kommer til at ligge ved tre børn, vil 50.000 familier blive ramt.

HVORFOR skal 50.000 familier straffes, fordi der er én (1) person, vi alle kan blive enige om får for meget?

JEG BLIVER så traet, når politikern­e i et desperat forsøg på at vise handlekraf­t fuldstaend­ig ser bort fra helheden. Det gør de her. De lefler for den del af folkedybet, der mener, at de fremmede kommer med deres maerkelige kultur og nasser på vores velfaerdss­ystem. Bortvisket fra den politiske hukommelse er, at et andet politisk flertal i 2011 ophaevede et maks.-loft på børnepenge, fordi det havde en voldsom social slagside. Det var rent faktisk en af Thorning-regeringen­s allerførst­e handlinger.

DET HAR Socialdemo­kraterne åbenbart glemt midt i iveren efter at vise, at de skam ikke står tilbage for Dansk Folkeparti i flygtninge­spørgsmål.

JEG FORSTÅR godt, at mange er provokered­e af, at den syriske far bare forventer at få alle sine børn og koner hertil på fuld forsørgels­e fra det danske samfund. Men hvad så med at stille krav til ham i stedet for at straffe 50.000 andre?

DET VILLE kraeve, at politikern­e holdt hovedet en smule koldt.

JEG SYNES,

det var et fremskridt, da man for nogle år siden gjorde børnecheck­en afhaengig af familiens indkomst. Jeg har aldrig forstået, at jeg og andre med en god, høj indkomst pr. automatik også fik en børnecheck.

NU ER tiden kommet til at gå endnu mere drastisk til vaerks. Man kunne, som vi foreslog i torsdags, f.eks. give børnecheck­en som et skattefrad­rag. Det var faktisk sådan, det hele startede, indtil Schlüter-regeringen i 1987 fik brug for at bestikke børnefamil­ierne med kontanter.

Hvorfor skal 50.000 familier straffes pga. én person

ET FRADRAG i stedet for kontanter kunne måske animere den syriske mand og andre til selv at tjene nogle penge. En anden mulighed er at give børnecheck­en som fripladser i institutio­ner eller sportsklub­ber.

MEN EN gennemtaen­kt aendring vil selvfølgel­ig betyde, at politikern­e ikke kan vise handlekraf­t, en halv time efter en enkeltsag er bragt frem i medierne. Og det tør de vel ikke vente på!

 ?? Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk ??
Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark