Ekstra Bladet

Vi havde forskellig­e vaerdier

-

Det var Anders Kirk Johansen, der i august sidste år meddelte sin kone, at han ville skilles.

Ifølge Anja Kirk Johansen skyldtes det, at de havde forskellig­e prioriteri­nger i deres liv.

– Jeg tror, at når man bliver foraeldre, bliver man presset – også selv om man har en masse hjaelp. Jeg tror, at på det tidspunkt blev forskellen i vores vaerdier meget tydelige.

– Anders ville fortsaette med at feste, og jeg ville gerne vaere mor. Og jeg tror bare, det viste sig, at vi ligesom splittede ud. Det største i mit liv var at blive foraelder, og lige pludselig havde jeg en mand, som måske ikke havde samme prioriteri­nger, siger hun.

Hun understreg­er dog, at hun på intet tidspunkt grundlaegg­ende har tvivlet på sin eksmands kaerlighed til børnene.

– Det var vel i virkelighe­den den der klassiske med, at faedre ofte prioritete­r tiden med børnene anderledes end mødre, siger Anja Kirk Johansen til Ekstra Bladet.

Løvemor-typen

– Jeg er nok mere løvemortyp­en. Hør nu her: Hvis ikke man i så privileger­et en økonomisk situation, som den vi havde i vores aegteskab, skulle prioritere tid med børnene – hvornår skulle man så?

– Jeg følte mig meget ydmyg over at have denne fantastisk­e mulighed for at kunne gå hjemme med vores børn i deres første leveår.

I begyndelse­n havde parret en profession­el, uddannet nanny fra England til at tage sig af de små, når de var i byen.

Siden har han ansat to babysitter­e i 20’erne til at tage sig af døtrene, når han har dem hver anden weekend, forklarer Anja Kirk Johansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark