Ekstra Bladet

Boing! Boing! Boing!

Nik & Jay genopstod med maner på Jelling Musikfesti­val

-

Nik & Jay er tilbage. Staerkt endda.

Midt i Lukas Graham, Christophe­r, Rasmus Seebach, Mads Langer og hvad de populaere popdrenge nu ellers hedder, er det jo lige før, man havde glemt blaererøve­ne, men ingen på Jelling Musikfesti­val glemmer vist deres comeback lige foreløbigt.

Bortset fra dem, der var plørefulde.

Dem var der i øvrigt en del af. Eller også går folk bare underligt i Sydjylland.

Efter en toårig pause indtog Nik & Jay hovedscene­n i skumringen, og naermest fra start til slut sørgede hitmagerne for folkefest og faellessan­g under en turné-premiere med bindegal stemning a la kåd Grøn Koncert, hvor de jo optraeder i juli.

Hit på hit på hit

Makkerparr­et har så mange hits, at de blev nødt til at spille et medley for at få bare de fleste med, men der blev også plads til to nye numre, ’Frels mig’ og ’Skytsengel’, og isaer sidstnaevn­te lød som et svulstigt monsterhit til samlingen.

Ikke desto mindre var det naturligvi­s ’Boing!’, ’Hot’, ’Elsker hende mere’, ’Laekker’ (i en laekker dub-version), ’United’ og alle de andre gamle traeffere, der fik forsamling­en til at opføre sig, som om de stod helt alene i en brandert og sang ind i hårbørsten.

– Vi vidste ikke, om vi skulle tage på tur, men vi valgte at gøre det. Det føles 100.000 procent rigtigt, konkludere­de Nik.

Genopstået Jesus

Selvtillid har aldrig vaeret en mangelvare hos d’herrer, og i anledning af genopstand­elsen forsøgte Nik da også at ligne Jesus.

Nik vil nok mene, at det er Jesus, der har kopieret hans look.

Repertoire­t har hverken holdbarhed eller tyngde på niveau med Jellingste­nen, men som uhøjtideli­g fredags-underholdn­ing fungerede Nik & Jays saet upåklageli­gt.

Tyngde i lyden

Musikalsk tog de sig vitterlig sammen, og der var en nyfunden tyngde i lydbillede­t, som gjorde det langt svaerere at affeje duoen som let forgaengel­ige.

– Det kører for os, gør det ikke? sagde den ene til den anden.

Det gjorde det, drenge. Velkommen tilbage. tom@eb.dk

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark