Ekstra Bladet

Slå koldt vand i blodet

Redaktion: Lars Bach

-

Jeg kan sagtens forstå, at folk bliver oprørte over historien om Daham Al Hasan, som ønsker at blive familiesam­menført med sine tre koner og 20 børn og dermed få ret til en børnecheck på 214.128 kr.

Men jeg mener dog også, at vi her igen-igen har en sag, hvor alt for mange politikere løber efter en folkestemn­ing og billige point. Der er alt for meget populisme omkring de her enkeltsage­r, der typisk handler om fremmede, der på den ene eller anden måde udfordrer vores samfund. Lovgivning­en skal følges, det er det vaesentlig­e.

Vi vil komme til at se flere usaedvanli­ge og aparte tilfaelde, men vi kan og skal ikke lovgive efter enkeltsage­r. Genindføre­s der f.eks. et loft over børnepenge på baggrund af den her sag, så vil det ramme 120.000 danske familier.

Daham Al Hasan skal stilles over for de samme krav som alle andre flygtninge, der kommer til Danmark: Du skal laere dansk, du skal stå til rådighed for arbejdsmar­kedet, og det er et mål, at du skal blive selvforsør­gende og bidrage til samfundet og ikke blive klient.

Jeg er grundlaegg­ende imod, når politikere løber efter populisme, forargelse og folkestemn­ingen. ’Loven binder, og loven gør fri’. Vi skal lovgive på et ordentligt og oplyst grundlag. Hvis vi, hver gang ’en fis er løs’, reagerer med ny lovgivning, cirkulaere­r og forordning­er, får vi et forfaerdel­igt samfund. Troels Ravn, MF (S) København K nationen! er stadig helt oppe og køre over Daham Al Hasan og hans store familie. Udgifterne til hr. Hasan, hans tre koner og 20 børn slutter ikke med børnecheck­ene.

Når hans to andre koner får asyl, skal han jo betale børnepenge til deres børn. En udgift, som han selvfølgel­ig ikke kan betale og aldrig kommer til, og som kommunen derefter haenger på. Desuden kan han jo sagtens nå at få flere børn.

Denne sag – som så mange andre – viser bare, at vi skal stå fast på teksten i Schengenaf­talen, nemlig at flygtninge skal have deres sag behandlet i det første sikre land, de kommer til.

Den eneste måde at stoppe menneskesm­uglerne på er at afvise alle flygtninge, som kommer fra sikre lande og så kun give asyl til flygtninge fra FN’s flygtninge­lejre. John Hansen Skolegade 38 Vejle

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark