Ekstra Bladet

Høflighed på gaden

-

For at citere gode, gamle Emma Gad: ’Alle ved vist, at man paa et Fortov eller en Gangsti har at rette sig efter den paa Stedet gaeldende Politiforo­rdning for Gadefaerds­el’.

Selvfølgel­ig skal man rette sig efter gaeldende lov, men jeg vover den påstand, at Emma kun ville have haft hovedryste­n tilovers for den opførsel, man i dag møder på cykelstier­ne.

I Ekstra Bladet torsdag kunne vi på Bagsiden laese Flemming Jørgensens beskrivels­e af en episode med en aggressiv cyklist i kystbyen Sletten i Nordsjaell­and. Den slags episoder er desvaerre hverdag – saerligt i Københavns centrum – og jeg er meget enig i min navnebrode­rs betragtnin­g.

I den evige jagt på at gøre byen mere fremkommel­ig for cyklister har det røde flertal på Københavns Rådhus glemt, at der skal tages hensyn til de bløde trafikante­r. Det er jo fantastisk, at cyklistern­e i København er blevet mere trygge, men lidt bekymrende, at Dansk Fodgaenger­forbund beretter, at Ekstra Bladets bagside i torsdags.

det største problem for fodgaenger­e i København i dag er cyklister!

Radikale Venstre har i denne uge praesenter­et os for et forslag om at udstyre cykelturis­ter i Hovedstade­n med en slags kommunal nummerplad­e. Et skilt, der skal gøre andre cyklister opmaerksom­me på, at turisten

er ’ny i trafikken’. Mon ikke man – trods alt – kunne finde bedre måder at anvende kommunens penge på? Og så simpelt hen insistere på at vi alle sammen skal tage hensyn og opføre os ordentligt i trafikken. Flemming Steen Munch (V) Mdl. Borgerrepr­aesentatio­nen København K

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark